Перекуси на швидку руку / фото ua.depositphotos.com

Людям з хорошим апетитом буває важко дочекатися обіду або вечері без перекусів. І якщо ви знаєте, що не зможете втриматися від перекусу, то нехай це краще буде щось корисне. УНІАН підказав 5 ідей швидких і не калорійних перекусів, які можна приготувати вдома або дати дитині в школу.

Раніше ми розповідали, як приготувати чіпси з лаваша - домашній і повністю натуральний перекус для дітей.

Швидкий паштет з консервованої риби

Ми публікуємо рецепт паштету з тунця, але його можна замінити будь-якою рибною консервою без великих кісток.

Відео дня

Інгредієнти:

  • консервований тунець - 250 г;
  • білий хліб - 70 г;
  • молоко - 50 мл;
  • яйця - 2 шт.;
  • плавлений сирок - 1 шт. або 100 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія - 2 ст. л.;
  • винний оцет - 1 ч. л.

Яйця зваріть круто і остудіть. Хліб замочіть в молоці. Плавлений сирок і яйця довільно наріжте. З тунця або іншої риби злийте рідину. Складіть в чашу блендера тунець, молоко в хлібі, яйця, сирок, олія і оцет. Посоліть і поперчіть за смаком. Перебийте паштет до однорідності. Після цього паштет можна намазувати на хліб.

Бутерброди з шинкою та сиром

У начинку для сендвіча можна покласти все, що дозволяє фантазія і наповнення холодильника.

Інгредієнти:

  • цільнозерновий тостовий хліб - 6 шматочків;
  • шинка - 200 г;
  • салат або пекінська капуста - 50 г;
  • червона цибуля - 100 г;
  • солоні огірки - 2 шт.;
  • сир - 60 г;
  • гірчиця - 2 ст. л.

Листя салату ретельно промийте, а потім просушіть. Шинку, сир, огірки і червону солодку цибулю тонко нарізати. Три шматочки хліба змастити гірчицею. Викласти на хліб листя салату, шматочки шинки, сир, цибулю і кільця огірка. Зверху накрити бутерброди іншими трьома скибочками хліба.

Японські онігірі рецепт / фото pixabay

Японські онігірі

Онігірі - це японська закуска у формі трикутника з рису, всередині якого - начинка. У начинку можна покласти що завгодно - шинку, омлет, крабові палички, рибу, креветки, смажене або варене м'ясо.

Інгредієнти:

  • круглий рис - 200 г;
  • куряче філе - 1 шт.;
  • цибуля - 20 г;
  • вершкове масло - 15 г;
  • соєвий соус - 10 мл;
  • сіль, спеції за смаком;
  • листи норі за бажанням - 2 шт.

Круглий рис промийте кілька разів і відваріть до готовності (15-20 хвилин). Під час варіння не перемішуйте рис. Цибулю і куряче філе дрібно наріжте, і посмажте на сковороді з олією. Заправте начинку соєвим соусом.

Змочіть руку водою. У чисту вологу руку покладіть рис, посередині покладіть начинку і загорніть начинку в трикутник. Можна зробити це за допомогою харчової плівки. Онігірі можна загорнути в листи норі, щоб їх було зручно їсти руками.

Помідори з сиром на сковороді

Інгредієнти:

  • помідори - 300 г;
  • цибуля - 0.5 шт.;
  • часник - 1 зубчик;
  • твердий сир - 60 г;
  • соняшникова олія - 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Цибулю і часник дрібно нарізати. Підсмажити на гарячій сковороді з маслом до золотистого кольору. Помідори нарізати тонкими кружечками і викласти на обсмажену цибулю. Посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати помідори 10 хвилин на слабкому вогні.

Сир нарізати тонкими пластинами і викласти зверху на помідори. Накрити страву кришкою і тушкувати ще 5 хвилин, поки сир не розплавиться. Готову страву можна посипати зеленню.

Салат з квасолею, помідорами і сухариками

Інгредієнти:

  • помідори - 300 г;
  • квасоля консервована - 170 г;
  • чорний хліб - 100 г;
  • олія - 1.5 ст. л.;
  • петрушка - маленький пучок;
  • сіль, перець за смаком.

Помідори нарізати четвертинками. Вирізати внутрішню частину з насінням. Нарізати помідори тонкою соломкою. З консервованої квасолі злити рідину. Хліб нарізати кубиками і підсмажити на сковороді з олією. Посолити і поперчити сухарики. Змішати в салатнику сухарики, помідори, квасолю і рубану петрушку.

Вас також можуть зацікавити новини: