Чіпси з лаваша - швидкий рецепт / фото pexels.com

Більшість дітей небайдужі до картопляних чіпсів, та й дорослі не проти ними перекусити. Але всім відомо, що чіпси дуже шкідливі і жахливо калорійні. Однак є корисна альтернатива - домашні чіпси з лаваша. Ці ласощі можна дати дитині з собою в школу або на прогулянку - вона навіть не зрозуміє, з чого такі чіпси зроблені.

Чіпси з лаваша в духовці, в мікрохвильовці і на плиті

Інгредієнти:

  • лаваш свіжий тонкий - 1 лист або 100 г;
  • оливкова олія - 2 ст. л.:
  • кріп - 10 г;
  • часник - 1 зубчик;
  • твердий сир - 30 г;
  • сіль, спеції за смаком.

Підготуйте інгредієнти для заправки чіпсів. Це можуть бути будь-які спеції, які вам подобаються. Можна взяти мелений чилі, якщо хочете зробити гострі чіпси. Оливкову олію можна замінити сметаною. Лаваш обов'язково повинен бути свіжим.

Відео дня

Лаваш нарізати на квадрати або трикутники. Кріп дрібно нарізати, часник натерти на дрібній тертці. Змішати інгредієнти для соусу: оливкова олія, кріп, тертий сир, часник, сіль, спеції. 

Приготування в духовці

Деко для випічки застелити пергаментом і викласти шматочки лаваша. Змастити кожен шматочок соусом за допомогою силіконового пензлика.

Поставити деко в розігріту до 180° духовку. Чіпси з лаваша готуються дуже швидко - 3-5 хвилин. Витягніть чіпси, коли вони стануть золотистими. 

Приготування в мікрохвильовці

Занурте кожен чіпс з лаваша в пряну суміш з оливковою олією і кропом. Викладіть в посуд, який підходить для мікрохвильовки. Готуйте чіпси в мікрохвильовці 3 хвилини при потужності 800 Вт.

Приготування на плиті

Виріжте з пергаменту коло, яке поміщається в сковороду. Застеліть сковороду папером і нагрійте. Лаваш занурте в пряну суміш і викладіть на гарячу сковорідку. Посмажте чіпси кілька хвилин до золотистого кольору.

Вас також можуть зацікавити новини: