
Оселедець - відносно недорога, але при цьому дуже корисна риба. З нього готуються такі відомі страви, як шуба та форшмак, а також смачна, ароматна і ситна закуска з оселедця до святкового столу.
- Закуска з оселедця на хліб з яйцем і цибулею - рецепт
- Бутерброди з оселедцем - відмінна закуска на стіл
- Швидка закуска з оселедця - простий спосіб приготування
Раніше ми розповідали, як почистити оселедець за 2 хвилини, щоб приготувати улюблені страви з риби.
Закуска з оселедця на хліб з яйцем і цибулею - рецепт
Для приготування бутербродів і канапе з оселедця добре підходять в якості додаткових інгредієнтів яйця і цибуля.
Вам знадобляться:
- житній хліб - 4 шматочки;
- оселедець - 200 г;
- цибуля - 1 штука;
- вершкове масло - 50 г;
- яйця - 2 штуки.
Щоб приготувати закуску, спочатку треба підсмажити чорний хліб і змастити його вершковим маслом. Потрібно круто зварити яйця, потім нарізати їх кружечками і викласти на хліб. Зверху на яйця викладіть невеликі шматочки оселедця разом з кільцями цибулі (бажано вибирати фіолетовий).

Бутерброди з оселедцем - відмінна закуска на стіл
Апетитний оселедець під шубою дуже легко можна приготувати і на чорному хлібі.
Вам знадобляться:
- оселедець - 1 штука;
- буряк - 300 г;
- чорний хліб - половина буханки;
- цибуля зелена - 3 стеблинки;
- олія рослинна - 50 мл;
- мелений чорний перець, коріандр і сіль - за смаком.
Для початку оселедець треба очистити, прибрати тельбухи і нарізати на дрібні шматочки. Чорний хліб наріжте маленькими скибочками і помажте маслом. Буряк потрібно натерти на тертці, а зелену цибулю покришити ножем. Потім на хліб викладаємо нарізаний оселедець і посипаємо зверху коріандром. На оселедець кладемо шар натертого буряка і присипаємо сіллю, цибулькою і меленим перцем.
Швидка закуска з оселедця - простий спосіб приготування
Закуска з оселедця готується всього 10 хвилин і буде доречною на будь-якому столі. Згідно з рецептом, до її складу, крім оселедця, входять сирний крем і солоні огірочки.
Вам знадобляться:
- філе оселедця - 2 штуки;
- сир - 2 столові ложки;
- огірки солоні - 4 штуки;
- цибуля зелена - 2 стеблинки.
Для приготування страви філе з оселедця треба трохи відбити на дошці, при цьому не пошкодивши його структуру. Далі - дрібно нарізати цибулю і огірки, змішати їх з вершковим сиром. Приготовану масу викласти на філе оселедця, а зверху покласти огірочки. Потім потрібно згорнути філе рулетом і покласти його ненадовго в холодильник. Готовий рулет порізати на невеликі порції і можна сміливо подавати його до столу.