Як чистити оселедець покроково - поради / depositphotos.com

Слабосолоний оселедець - один з головних продуктів новорічного столу. Його можна обробити на філе і подати з цибулею гостям, також багато господинь роблять з оселедця закуски і бутерброди. УНІАН розповість, як почистити оселедець одним рухом за 5 хвилин.

Раніше ми говорили про те, як приготувати смачний салат "Луїза" з оселедцем на Новий рік.

Як швидко почистити оселедець від кісток - лайфхак

Для того, щоб процес чищення оселедця був комфортним, візьміть пластикову обробну дошку - краще використовувати саме її, так як дерев'яна сильніше вбирає запахи, а відмити її потім складніше. Також переконайтеся в тому, що у вас є досить гострий ніж, паперові рушники і пінцет. 

Відео дня

Технологія позбавлення оселедця від шкури і кісток наступна:

  • промийте рибу під проточною водою;
  • видаліть голову і нутрощі, знову промийте тушку;
  • зробіть надріз і витягніть плавник;
  • піддіньте шкірку в місці надрізу і стягніть її з риби;
  • візьміть оселедець за хвіст однією рукою, а другою відокремте філе від ребер;
  • тримаючи хребет двома пальцями, знову відокремте залишки філе і дістаньте хребет.

В кінці вам залишиться тільки дістати пінцетом всі дрібні кісточки, ще раз "пройтися" ножем по реберній частині, щоб видалити чорну плівку, і нарізати філе оселедця зручним для вас чином.

Як почистити оселедець на стіл - другий спосіб

Існує ще один метод, яким користуються господині - не можна сказати, що він краще або гірше за попередній, це лише альтернатива. Ви можете спробувати обидва способи і зрозуміти, який вам підходить більше.

Вимийте оселедець під проточною водою, гострим ножем відріжте голову і хвіст. Розріжте черевце, дістаньте нутрощі, ікру (молоко). Вичистіть чорну плівку всередині риби, по необхідності промокніть тушку паперовими серветками. В кінці знову промийте тушку і покладіть її на обробну дошку. Натисніть рукою так, щоб оселедець розпластався на дошці. Далі знайдіть хребет з боку хвоста і, тримати за нього однією рукою, а другою - за тушку риби, витягніть його. В результаті всі великі кістки залишаться на хребті, а дрібні можна дістати вручну.

Вас також можуть зацікавити новини: