
Оселедець можна їсти по-різному - в чистому вигляді з цибулею і олією, приготувати з неї "Шубу" або неймовірний форшмак. Однак, крім цієї популярної закуски існують ще кілька - їх цілком можна зробити для святкового столу або просто на вечерю.
Раніше ми пропонували ідеальний рецепт форшмака з оселедця від Андрія Макаревича.
Закуска з оселедця на хліб з плавленим сиром
- Оселедець слабосолоний - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Сирок плавлений - 1 шт.
- Майонез - 2 ст. л.
- Масло вершкове - 50 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Моркву відварити, очистити, нарізати дрібними кубиками. Філе оселедця очистити від кісточок і також дрібно нарізати. Плавлений сирок натерти на тертці. З'єднати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити майонезом і намазати на хліб.
Закуска з оселедця і яйця - рецепт
- Оселедець солоний або малосольний - 250 г
- Яйця варені - 3 шт.
- Гірчиця в зернах - 1 ч. л.
- Кріп - 1 маленький пучок
- Лимон - 1 шт.
- Хліб житній (за бажанням)
Лимон розрізати навпіл, з однієї половинки вичавити сік. Оселедець нарізати дрібними кубиками, з яйцями вчинити так само, кріп подрібнити. З'єднати всі інгредієнти в одній ємності, заправити лимонним соком і додати гірчицю. Перемішати, намазати на житній хліб і подавати до столу.
Швидка закуска з оселедця - канапе з грибами
- Оселедець с/с - 1 шт.
- Сир плавлений - 100 г
- Гриби (печериці) мариновані - 50 г
- Зелень кропу - 1 ст. л. подрібненої + зелень для прикраси
- Хліб чорний - приблизно 8 скибочок
- Помідор (для прикраси) - 1 шт.
Оселедець розібрати на філе, гриби і кріп дрібно нарізати. Викласти філе оселедця на харчову плівку, накрити нею ж і злегка відбити. Зняти плівку, змастити оселедець плавленим сиром, посипати подрібненими грибами і кропом. За допомогою плівки згорнути оселедець в рулет, прибрати в холодильник на 2 години.
Хліб нарізати квадратами або кружальцями, викласти на деко, просушити в розігрітій духовці 5-6 хвилин. Рулет дістати з холодильника, нарізати кружечками. Змастити хліб плавленим сиром, викласти кружечок рулету, зверху покласти шматочок кропу і помідора.