Французькі ажурні млинці рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Французькі млинці крепи (crêpes) дуже нагадують наші налисники, але тонші й ніжніші. Про те, як готувати французькі млинці, розповіла у своєму блозі Аніна Белль, дружина шефа ресторану із зірками "Мішлен". Вона поділилася рецептом справжніх класичних крепів із трьох інгредієнтів із додатковим продуктом для ніжного смаку, якими їх готує французький шеф.

Для приготування французьких млинців крепів потрібно лише три продукти: молоко, яйця та борошно. А особливо ніжного смаку їм додасть вершкове масло. Готувати млинці Аніна радить на антипригарній сковорідці, а подавати - з нутеллою, джемом, збитими вершками або ж із цукром і лимонним соком.

Класичні французькі млинці

Інгредієнти:

Відео дня
  • борошно - 1 склянка;
  • молоко - 2 склянки;
  • яйця - 3 шт;
  • для змащування сковорідки - вершкове масло.

Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить приблизно на 10 млинців.

Яйця збийте з молоком. За бажанням додайте в основу для тіста цукор, ванілін або сіль. Потім просійте в рідку суміш борошно і перемішайте до однорідності, щоб не було грудочок.

Щоб французькі млинці вийшли ніжними й однорідними, тісто після замішування рекомендується залишити на ніч у холодильнику, накривши плівкою. Однак сама Аніна зізнається, що їй рідко вистачає терпіння для цього кроку.

Рецепт французьких млинців / фото ua.depositphotos.com

На середньому вогні розігрійте сковороду. На гарячу поверхню викладіть вершкове масло (приблизно 1 столову ложку) і дайте йому розтанути. Потім вилийте половину ополоника млинцевого тіста і розподіліть по сковороді. Тісто має бути дуже тонким. Готуйте тісто 1-2 хвилини з кожного боку і перевертайте, коли на млинцях з'являться тонкі бульбашки.

Готові млинці накривайте плівкою або кришкою від сковороди, щоб вони залишалися м'якими. Дружина французького шефа рекомендує трохи змащувати сковорідку олією перед смаженням кожного млинця.

Вас також можуть зацікавити новини: