
Шарлотку зазвичай роблять з яблуками - це класичний варіант популярної випічки. Однак приготувати її можна і з іншими начинками - досить лише проявити фантазію і знайти вдалий рецепт. УНІАН розповість, як готується пиріг шарлотка за різними технологіями.
Раніше ми говорили про те, як зробити чізкейк з сиром без випічки.
Шарлотка з грушами - рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- Груші - 300 г.
- Яйця - 3 шт.
- Борошно пшеничне - 1 стакан об'ємом 200 мл.
- Цукор - 180 г.
- Мускатний горіх мелений - щіпка.
- Сіль - щіпка.
- Цукрова пудра (для подачі, за бажанням) - 1/2 ст. л.
Включити духовку і розігріти її до 180°C. Груші вимити, витерти насухо, видалити серцевину. Нарізати фрукт напівкружечками, форму для запікання застелити пергаментом. Викласти на неї груші. У глибоку ємність вбити яйця, насипати цукор, сіль і мускатний горіх. Міксером на високій швидкості збити інгредієнти до утворення густої піни. У яєчно-цукрову масу просіяти борошно, акуратно перемішати дерев'яною лопаткою. Вилити тісто зверху на груші, відправити в духовку на 30 хвилин.
Шарлотка з сиром - рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- Яблука - 400 г.
- Борошно - 100 г.
- Цукор - 50 г.
- Сир 0% - 100 г.
- Яйця - 3 шт..
- Ванільний цукор - 5 г.
- Розпушувач тіста - 1,5 ч. л.
Розігріти духовку до 190°C. У глибоку миску вбити яйця, додати до них цукор і ванільний цукор. Збивати 10 хвилин до повного розчинення цукру і утворення густої піни. Просіяти борошно з розпушувачем, невеликими порціями додати її до яєць, продовжуючи збивати віночком. Викласти сир до цих інгредієнтів і перемішати ложкою. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиком. Додати їх в тісто, перемішати. Вилити тісто в форму для випічки, змащену маслом і випікати 30-40 хвилин.
Шарлотка з вишнею - рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- Вишня або черешня - 500 г.
- Борошно пшеничне - 1 стакан об'ємом 250 мл.
- Цукор - 1 стакан.
- Яйця - 4 шт.
- Сіль - 1 щіпка.
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
- Цукрова пудра.
У глибоку ємність вбити яйця, додати сіль, збити їх міксером до утворення густої піни. Тонкою цівкою всипати цукор, продовжуючи збивати. Коли маса збільшиться в 3-4 рази, додати просіяне борошно і перемішати тісто силіконовою лопаткою. Розігріти духовку до 180°C. Вишні промити, видалити кісточки, дно форми для запікання застелити пергаментом. Викласти вишні, зверху вилити тісто. Випікати пиріг 30-40 хвилин. Готову шарлотку дістати, остудити і посипати цукровою пудрою.