Класичне тісто для пельменів не завжди є найкращим варіантом / фото ua.depositphotos.com

Ідеальне заварне тісто для вареників і пельменів обов'язково має бути в куховарській книзі кожної господині. Як правило, це безвідмовний варіант, який завжди дає прогнозований і якісний результат.

УНІАН підібрав для вас найкраще тісто для пельменів і вареників.

Смачне заварне тісто для пельменів - простий рецепт

Це шалене тісто для пельменів, з яким легко працювати. Ліпити з нього одне задоволення, оскільки воно податливе і не розвалюється у воді. На порцію з приблизно 40 пельменів необхідно взяти:

Відео дня
  • 280 грамів борошна;
  • 90 мілілітрів молока;
  • 90 мілілітрів води;
  • дві столові ложки соняшникової/оливкової олії;
  • половина чайної ложки солі.

Молоко змішуємо з водою і нагріваємо до закипання. Борошно потрібно просіяти і всипати сіль. У борошні робимо вм'ятину, вливаємо олію, гарячу молочну суміш і швидко мішаємо, заварюючи тісто. Далі потрібно місити руками, поки у вас не вийде однорідне еластичне тісто для пельменів. Потім його потрібно накрити чимось, щоб воно не обвітрилося, і залишити відпочивати.

Катаємо тісто у вузький рулет, ріжемо на шматочки і розкочуємо їх у кружечки. Після можна ліпити пельмені або вареники. Варто зазначити, що при повторному розкочуванні тісто буде на дотик гумовим і тугим. Саме з цієї причини ми залишали його відпочити після замісу. Ці ж якості дають змогу пельменям і вареникам тримати форму і не розвалюватися в окропі. Саме ж тісто дуже ніжне на смак.

Для начинки вам потрібно взяти:

  • будь-яке м'ясо - 500-550 грамів;
  • часник - 3-4 зубчики;
  • цибулю - 150 грамів;
  • сіль - ⅔ ч.л;
  • перець - 0,5 ч.л.

М'ясо, часник і цибулю перемелюємо в м'ясорубці. Додаємо спеції та ретельно перемішуємо.

Зроблені пельмені можна готувати одразу або заморозити і варити пізніше.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати найсмачніший тертий пиріг із варенням.

Вас також можуть зацікавити новини: