Чим здивувати гостей на Новий рік в гастрономічному сенсі - розповів УНІАН.
Новорічне меню - необхідний щорічний атрибут. Неможливо уявити, щоб на святковому столі був відсутній справжній "Олів'є" або салат з крабових паличок. Проте, крім традиційних ситних страв, завжди будуть до речі легкі закуски - це і швидко, і смачно.
Раніше ми розповідали, які новорічні закуски можна приготувати самостійно.
З крабовими паличками, вершковим сиром і ківі
Викласти в ємність вершковий сир, додати подрібнену зелень і часник, пропущений через прес. Ретельно перемішати. Крабові палички натерти на дрібній тертці і додати до вершкового сиру. Нарізати багет, намазати пастою, ківі нарізати кружечками і викласти на кожен шматочок багета.
З тунцем, яйцями і маринованими огірками
Читайте такожНезвичні страви на Новий рік: топ-5 гастрономічних ідей
Розрізати скибочки хліба так, щоб вийшли трикутники, обсмажити на сухій сковороді, в духовці або в тостері. Остиглі грінки намазати пастою, посипати зверху зеленою цибулею.
З червоною рибою, яєчною пастою і лимоном
Яйця відварити круто, потім остудити і натерти на дрібній тертці. Додати майонез і гірчицю, перемішати. Багет нарізати кружечками, намазати на нього яєчну пасту і викласти бутерброди на блюдо. Червону рибу нарізати скибочками, покласти зверху на бутерброди. Лимон тонко нарізати і викласти по 2 шматочки на кожен гурток багета.
Закуска з сиру і шпинату
Для прикраси:
Чорний хліб нарізати кружечками або нарізати багет. Шпинат промити, обсушити і викласти в чашу блендера, туди ж додати сир, сіль і перець. Збити інгредієнти занурювальним блендером. Якщо сир сухуватий, можна додати трохи кип'яченої води.
Викласти сирну масу на хліб формою ялинки за допомогою ложки або кондитерського шприца. Прикрасити дрібно нарізаною морквою і маслинами.
З куркою і грибами
Для прикраси:
Читайте такожСалати з кальмарами на Новий рік: святкові рецепти з морепродуктами
В кінці посолити, поперчити і дати охолонути. Курку дрібно нарізати, так само вчинити з яйцями. У великій ємності змішати філе, яйця, гриби і цибулю, заправити майонезом і перемішати. Заповнити тарталетки начинкою, прикрасити листям петрушки і маслинами.
З крабовими паличками, кукурудзою і авокадо
Крабові палички дістати з упаковки, дрібно нарізати. Авокадо акуратно розрізати уздовж, провернути і дістати кісточку. Зробити кілька надрізів по м'якоті, а потім ложкою дістати її з шкірки. Дрібно нарізати зелень. В окрему ємність викласти всі інгредієнти і додати кукурудзу. Заправити майонезом, поперчити, ретельно перемішати. Заповнити тарталетки святковою начинкою.
З сиром, яйцями, червоною рибою та ікрою
Для прикраси:
Читайте такожЯк просто запекти качку в духовці: кращі рецепти і секрети ідеального страви
Варену моркву очистити, нарізати кружечками, а потім вирізати з них зірки. Огірок вимити, тонко нарізати за допомогою картоплечистки, скрутити в рулети. Взяти зубочистки, нанизати на кожну спочатку огірковий рулет, а потім зірку з моркви (вона повинна бути вгорі). Заповнити тарталетки начинкою, зверху викласти червону ікру і поставити зубочистки.
Оселедець під шубою
Для прикраси (за бажанням):
Морква, буряк і вершковий сир скласти в чашу блендера, посолити і подрібнити. Якщо ви хочете, щоб смак був більш звичним, можна замість вершкового сиру додати картопляне пюре і майонез. Спробувати готову масу на смак, при необхідності додати приправи, перекласти її в кондитерський мішок і прибрати в холодильник.
Приготувати тарталетки: хліб нарізати скибочками, зрізати скоринки, розігріти духовку до 200°С. Дно форми для кексів змастити маслом, викласти хліб, запікати 10 хвилин. Цибулю нарізати півкільцями або дрібними кубиками, філе оселедця також подрібнити. У готові тарталетки з хліба викласти цибулю і оселедець, зверху зробити "трояндочки" з бурякового мусу. За бажанням прикрасити вареними яйцями і зеленою цибулею.