
Для того, щоб провести новорічну ніч вдало, необхідно ретельно скласти святкове меню.
У минулі часи придумати меню на Новий рік було цілою проблемою. Асортимент товарів або був досить мізерним, або обдирав українців, як липку. Зараз все набагато простіше - з різноманіття продуктів можна своїми руками приготувати дивовижні легкі закуски на Новий рік 2022.
Закуски на Новий рік - прості рецепти

Креативний підхід до святкового столу - запорука успіху для багатьох господинь. Якщо у вас є час і бажання перетворювати буденні продукти на витвір мистецтва, радимо придивитися до нижчеописаних рецептів.
Мандаринки з сиру
- Сирок плавлений - 2 шт.
- Яйця - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Зелень кропу - 1 пучок
- Майонез - 2 десертні ложки
- Зелень або лавровий лист - для прикраси
Відварити моркву і яйця, потім очистити їх. У глибоку миску викласти натертий плавлений сир і подрібнені яйця, додати часник, пропущений через прес. Подрібнити зелень, всипати в ємність. Полити інгредієнти майонезом і перемішати. Зробити із сирної суміші кульки й обваляти кожну в моркві, натертій на тертці. Готові "мандаринки" прикрасити лавровим листом.
Дід Мороз із помідорів
- Помідори середнього розміру - 3 шт.
- Сир твердий - 150 г
- Часник (за бажанням) - 2 зубчики (за смаком)
- Майонез - 2 ст. ложки
- Перець чорний горошком - 6 шт.
- Перець червоний горошком (або зерна граната) - 3 шт.
- Сіль (за бажанням) - за смаком
Помідори вимити, обсушити, стійко поставити на тарілку. Зрізати верхівку, потім чайною ложкою дістати м'якоть. Сир натерти на дрібній тертці, додати майонез. Якщо закуска для дорослих, то можна подрібнити часник, якщо для дітей, то краще не потрібно.
Перемішати масу, заповнити нею помідори. Акуратно виріжте з помідорових "барилець" трикутник зверху - для майбутньої бороди. Накрийте помідори верхівками, зробіть очі з горошин чорного перцю, а рот - із граната. Намалюйте майонезом бороду і подавайте на стіл.
Новорічна закуска "Сніговики"
- Сир твердий - 100 г
- Сир адигейський - 150 г
- Сир плавлений (наприклад, із грибами) - 100 г (1 шт.)
- Бринза - 150 г
- Яйця варені - 3 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 100 г (за смаком)
- Петрушка свіжа (кучерява) - 1 пучок
- Сіль (за бажанням) - за смаком
- Перець (за бажанням) - за смаком
- Морква (для прикраси)
- Перець солодкий (для прикраси)
- Гвоздика (для прикраси)
Читайте такожЯк перевірити ікру горбуші або іншої риби: вибираємо якісний делікатесвідварити круто, зелень промити і підсушити. На тертці натерти твердий і плавлений сири, а також яйця. Потім усе з'єднати разом. Додати подрібнений часник і майонез, перемішати. Візьміть тарілку, на якій будете подавати страву, викладіть на неї масу у формі конуса. Листям петрушки прикрасьте конуси - вийде ялинка.
Натріть на дрібній тертці адигейський сир, бринзу і яйце, що залишилося. Додайте часник, майонез і перемішайте. Скачайте з цієї маси кульки різного діаметру, викладіть їх одна на одну і скріпіть зубочистками. Поставте сніговиків серед ялинок, зробіть їм очі з гвоздики. Капелюх за бажанням можна вирізати з моркви, замість рук - стебла петрушки.
Рибні та м'ясні закуски на Новий рік

Крім салатів і основних гарячих страв у святкову ніч, ви можете приготувати легкі закуски. Вони не менш смачні, але більш витончені. До того ж, їх можна їсти на бігу, що дає змогу не сидіти за столом довго.
Тарталетки з червоною рибою
- Тарталетки (з пісочного тіста) - 14 шт.
- Риба червона солона - 200 г
- Сир вершковий (сирний) - 180 г
- Авокадо - 1 шт.
- Лимонний сік - 1 ст. ложка
- Огірок свіжий (для прикраси) - 0,5 шт.
- Петрушка свіжа (для прикраси) - 1-2 гілочки
- Листя салату (для подачі) - 2-3 шт.
Авокадо вимити, розрізати навпіл, дістати кісточку. Потім нарізати плід кубиками прямо в шкірці і ложкою дістати м'якоть. Вичавіть лимонний сік і розімніть авокадо до консистенції пюре. Додайте вершковий сир і знову перемішайте. Прикрасьте страву листям салату, поставте тарталетки і наповніть їх кремом з авокадо. Червону рибу наріжте тонкими смужками, згорніть рулетом і прикрасьте тарталетки. Декоруйте страву скибочкою огірка та петрушкою.
Рулетики з бекону
- Бекон - 250 г (8 смужок)
- Сир твердий - 180 г
- Яйця - 4 шт.
- Майонез - 80 г
- Кріп свіжий - 5 г (1-2 гілочки)
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - щіпка (за смаком)
- Перець свіжомелений (суміш перців) - на кінчику ножа
Розігріти духовку до 180°C, зробити з фольги 8 трубочок завдовжки приблизно 10 см і діаметром 2-2,5 см. Кожну трубочку обгорнути беконом і викласти швом донизу на деко, застелене пергаментом, змастити жовтком яйця і запікати 10-15 хвилин. Після закінчення цього часу остудити бекон, не знімаючи його з фольги.
Попередньо зварені яйця очистити, натерти на тертці, до них додати тертий сир. З'єднати з подрібненим часником і зеленню, полити майонезом, перемішати. Перекласти масу в кулінарний пакет, дістати фольгу з рулетиків і наповнити їх сирною начинкою.
Фаршировані яйця з тунцем
- Яйця - 10 шт
- Консервований тунець - 1 банка
- Майонез - 1 ст.л
- Зелень кропу (за бажанням)
- Червона ікра
Яйця відварити, остудити, почистити, розрізати навпіл, вийняти жовток. Тунець дістати з банки, розім'яти виделкою, з'єднати з подрібненим жовтком, майонезом і кропом, перемішати. У кожну половинку яйця викласти 1-2 ч. л. начинки, прикрасити петрушкою і червоною ікрою.
Читайте також: