Що робити якщо переперчили блюдо / фото depositphotos.com

У будь-якого кулінара трапляються помилки на кухні. Не помиляється лише той, хто нічого не готує. Не турбуйтеся, якщо переборщили з перцем в страві і вона стала занадто гострою. У більшості випадків занадто перчену їжу можна "врятувати".

Раніше ми розповідали що робити, якщо пересолили страву.

Додайте більше продуктів

Банальна, але ефективна порада - приготуйте другу порцію страви і не перчіть її, а потім змішайте її з гострою порцією. Якщо переперчили суп, то долийте в нього води і покладіть додаткову порцію звареної крупи або картоплі.

Відео дня

Додайте цукор

Цукор нівелює гіркоту перцю, якщо солодкість доречна в страві. Занадто гостре блюдо цукор не врятує, але якщо ви лише злегка переборщили з перцем, то щіпка цукру або меду може виправити страву. 

Приготуйте овочевий салат

Приготуйте салат зі свіжих овочів до страви, або використовуйте овочі як гарнір. Овочі, в яких багато води, візьмуть на себе надлишок перцю. Добре підійдуть огірки і помідори.

Покладіть молочні продукти

Молоко і молочні продукти відмінно нейтралізують кислоту. Якщо це доречно в страві - додайте в нього молоко, сметану, вершки або вершковий сир. Після цього смак їжі стане значно м'якше.

Зробіть блюдо кисліше

Нейтралізувати гостроту крім цукру допоможе також кислота. Але кислі продукти потрібно додавати обережно, щоб остаточно не зіпсувати страву. Додайте в їжу сік лимона або лайма, ложку оцту або кислі помідори.

Додайте злаки або горіхи

Якщо це доречно, в занадто перчене блюдо можна додати горіхи, кунжут і кунжутну пасту, насіння льону, висівки. Злаки і горіхи вберуть зайву гостроту і додадуть цікаву нотку в блюдо.

Якщо переперчили м'ясо або фарш

У занадто гострий фарш можна додати варену крупу або овочі, а потім приготувати котлети з овочами. Якщо пересолили шматочки м'яса, то змішайте їх з дрібно нарізаним ананасом і залиште на 20 хвилин. Після цього ананас можна прибрати, або подавати м'ясо разом з фруктами.

Якщо переперчили великі шматки м'яса, то натріть їх сметаною або посипте сиром, а потім запікайте 15 хвилин при 180°. Такий же трюк можна зробити з рибою.

Вас також можуть зацікавити новини: