Якщо в м'ясний фарш додати сезонні овочі, то страва стане набагато кориснішою і легшою для шлунка. Крім того, таким способом можна нагодувати овочами дитину, яка їх не любить. Курячі котлети з овочами можна приготувати в духовці або в сковороді.
Овочі можна використовувати не лише разом із фаршем, а й замість нього. Раніше УНІАН писав, як приготувати легкі та пісні овочеві котлети на сковороді.
Рубані курячі котлети з кабачком в духовці
- Куряче філе - 500 г.
- Лук - 2 шт.
- Кабачок - 300 г.
- Яйця - 1 шт.
- Манка - 2 ст. л.
- Зелень - пучок.
- Соняшникова олія для змазування форми.
- Сіль, спеції за смаком.
Якщо кабачок старий, то його потрібно очистити від шкірки і насіння. З молодим овочем цього робити не потрібно. Натерти кабачок на крупній тертці. Дрібно нарізати цибулю і порубати зелень. Філе нарізати на невеликі шматочки гострим ножем.
У нарізане філе вбити яйце і всипати спеції. Додати цибулю і зелень. З кабачків віджати руками сік і додати до фаршу. Вимісити фарш до однорідності, потім додати манку і ще раз перемішати. Залишити на 20 хвилин, щоб манка набухла. За цей час розігріти духовку до 200°.
Сформувати курячі котлети з овочами мокрими руками і викласти на змащене маслом деко. Запікайте котлети 20 хвилин при 200°. До столу подавайте не відразу - дайте страві трохи охолонути.
Яловичі котлети з овочами
- Фарш яловичий - 800 г.
- Капуста - 300 г.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 1 зубчик.
- Морква - 1 шт.
- Яйце - 1 шт.
- Соняшникова олія - 2 ст. л.
- Сіль, спеції за смаком.
Часник, моркву і капусту пропустити через м'ясорубку, якщо хочете зробити котлети однорідними, або натерти на тертці, якщо хочете відчувати овочі в фарші. Цибулю дрібно нарізати. Змішати фарш з овочами, яйцем і спеціями.
З фаршу сформувати котлети мокрими руками. Розігріти олію на сковороді і обсмажити котлети з овочами на плиті на середньому вогні по 6-8 хвилин з кожного боку.
Курячі котлети з овочами і сиром
- Куряче філе - 400 г.
- Сир - 200 г.
- Кабачки - 1 шт.
- Солодкий перець - 1 шт.
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 200 г.
- Сіль, перець за смаком.
Курку нарізати на дрібні шматочки або пропустити через м'ясорубку. Перець і кабачок дрібно нарізати, сир натерти на тертці. Приготувати фарш для котлет з курки, овочів, сиру, борошна і яєць. Сформувати котлети з фаршу і обсмажити на сковороді з маслом по 5-7 хвилин з кожного боку.