Котлети з овочами рецепт / фото ua.depositphotos.com

Якщо в м'ясний фарш додати сезонні овочі, то страва стане набагато кориснішою і легшою для шлунка. Крім того, таким способом можна нагодувати овочами дитину, яка їх не любить. Курячі котлети з овочами можна приготувати в духовці або в сковороді.

Овочі можна використовувати не лише разом із фаршем, а й замість нього. Раніше УНІАН писав, як приготувати легкі та пісні овочеві котлети на сковороді.

Рубані курячі котлети з кабачком в духовці

  • Куряче філе - 500 г.
  • Лук - 2 шт.
  • Кабачок - 300 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Манка - 2 ст. л.
  • Зелень - пучок. 
  • Соняшникова олія для змазування форми.
  • Сіль, спеції за смаком.

Якщо кабачок старий, то його потрібно очистити від шкірки і насіння. З молодим овочем цього робити не потрібно. Натерти кабачок на крупній тертці. Дрібно нарізати цибулю і порубати зелень. Філе нарізати на невеликі шматочки гострим ножем. 

Відео дня

У нарізане філе вбити яйце і всипати спеції. Додати цибулю і зелень. З кабачків віджати руками сік і додати до фаршу. Вимісити фарш до однорідності, потім додати манку і ще раз перемішати. Залишити на 20 хвилин, щоб манка набухла. За цей час розігріти духовку до 200°.

Сформувати курячі котлети з овочами мокрими руками і викласти на змащене маслом деко. Запікайте котлети 20 хвилин при 200°. До столу подавайте не відразу - дайте страві трохи охолонути.

Рубані котлети з овочами / фото ua.depositphotos.com

Яловичі котлети з овочами

  • Фарш яловичий - 800 г.
  • Капуста - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Морква - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Сіль, спеції за смаком.

Часник, моркву і капусту пропустити через м'ясорубку, якщо хочете зробити котлети однорідними, або натерти на тертці, якщо хочете відчувати овочі в фарші. Цибулю дрібно нарізати. Змішати фарш з овочами, яйцем і спеціями.

З фаршу сформувати котлети мокрими руками. Розігріти олію на сковороді і обсмажити котлети з овочами на плиті на середньому вогні по 6-8 хвилин з кожного боку. 

Курячі котлети з овочами і сиром

  • Куряче філе - 400 г.
  • Сир - 200 г.
  • Кабачки - 1 шт.
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 200 г.
  • Сіль, перець за смаком.

Курку нарізати на дрібні шматочки або пропустити через м'ясорубку. Перець і кабачок дрібно нарізати, сир натерти на тертці. Приготувати фарш для котлет з курки, овочів, сиру, борошна і яєць. Сформувати котлети з фаршу і обсмажити на сковороді з маслом по 5-7 хвилин з кожного боку.

Вас також можуть зацікавити новини: