Йогуртовий торт з фруктами - два простих рецепти / depositphotos.com

Йогуртовий торт в домашніх умовах готуємо з використанням спеціальної кулінарної форми. Вона може бути цілісна силіконова, якщо ви плануєте десерт виключно з йогурту і фруктів, або зі знімним дном, якщо торт буде на основі.

Йогуртовий торт - рецепт на основі без випічки з фруктами

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 2 склянки йогурту (будь-якого смаку);
  • 1 склянка подрібненого печива (наприклад, пісочного або орео);
  • 4 столові ложки вершкового масла;
  • 10 г желатину;
  • 1/4 склянки води;
  • 2 столові ложки меду або цукру (за смаком);
  • свіжі фрукти або ягоди (наприклад, полуниця, ківі, персики, груші, вишні тощо) для прикраси.

Розламайте терте печиво на крихту. Це можна зробити, помістивши його в поліетиленовий пакет і подрібнивши руками, або за допомогою кухонного комбайна, або на тертці. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з тертим печивом, щоб отримати однорідну масу. Перекладіть суміш у форму для торта, застелену пергаментом, і рівномірно розподіліть її по дну, створюючи основу для торта. Поставте форму в холодильник, щоб основа застигла.

Відео дня

У невеликій мисці розведіть желатин в 1/4 склянки води і залиште на кілька хвилин, щоб він набух. У великій мисці змішайте йогурт і мед (або цукор) до отримання однорідної консистенції. Желатин залийте водою і розігрійте на слабкому вогні або в мікрохвильовій печі, щоб він повністю розчинився. Перед додаванням желатину переконайтеся, що він не гарячий, щоб не зіпсувати йогуртову суміш.

Поступово додайте розчинений желатин до йогуртової суміші, ретельно перемішуючи кожен раз, щоб все добре змішалося. Вийміть форму з основою з холодильника і обережно вилийте йогуртову суміш на основу. Поставте торт в холодильник, дайте йому застигнути і повністю охолодитися протягом декількох годин або поки він не застигне повністю.

Рецепт для торта з йогурту і фруктів

Інгредієнти потрібні такі:

  • 1 л йогурту або кефіру; 
  • 0,5 склянки цукру;
  • 40 г желатину;
  • фрукти або ягоди.

Кефір змішуємо з цукром. Для йогурту, якщо він солодкий, цукор може не знадобитися або знадобитися в меншій кількості, орієнтуйтеся на свій смак. Йогурт або кефір потрібно трохи нагріти.

Желатин намочити і розчинити на водяній бані або поставити на кілька секунд в мікрохвильовку. Не перегрівати, щоб від нього не згорнувся йогурт.

Все з'єднати і охолоджувати шарами по 2 см у формі для торта, укладаючи між ними фрукти. Перший шар йогуртової суміші поставити в морозилку і стежити, щоб вона не заморозилася. Коли шар схопиться, дістати, укласти фрукти, залити другий шар і так далі.

Перед подачею прикрасьте свіжими фруктами, розташувавши їх зверху торта на ваш смак. Йогуртовий торт з фруктами готовий! Він повинен залишатися в холодильнику до моменту подачі. Насолоджуйтесь прохолодним освіжаючим десертом.

Раніше УНІАН розповідав, як зробити домашні желейні цукерки з полуниці - всього 4 інгредієнти, смачні і повністю натуральні.

Вас також можуть зацікавити новини: