Вишневий чізкейк рецепт / фото ua.depositphotos.com

В українських магазинах і на ринках вже можна купити ранню вишню. З цих ягід можна приготувати дуже смачний і ніжний вишневий чізкейк. Солодка вершкова маса чудово поєднується з вишневою кислинкою і пісочною основою. Цей десерт сподобається абсолютно всім. УНІАН розповість, як приготувати ніжний вишневий чізкейк без випічки

Раніше УНІАН писав, як приготувати медові тістечка без випічки, схожі за смаком на торт медовик.

Вишневий чізкейк без випічки

Для приготування чізкейку зазвичай беруть вершковий сир "Філадельфія". Якщо такого продукту немає, можна замінити його іншим вершковим сиром або м'яким сиром жирністю 5-9%.

Відео дня

Інгредієнти:

  • пісочне печиво - 150 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • какао-порошок - 1 стол.л.;
  • горіхи мелені - 1 стол.л.;
  • вершковий сир - 400 г;
  • вишня (заморожена або свіжа ) - 250 г;
  • йогурт (або сметана) - 150 г;
  • цукор - 100 г;
  • вода - 100 мл;
  • желатин - 20 г.

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці і остудити до кімнатної температури. Горіхи подрібнити м'ясорубкою, качалкою або блендером. Таким же способом подрібнити печиво в дрібну крихту. Змішайте подрібнене печиво з горіхами, какао і ложкою цукру. Залийте суміш розтопленим маслом і перемішайте до однорідності - вийде волога крихта, яка добре ліпиться.

Форму для торта застеліть папером для випічки і викладіть на дно готову шоколадну крихту. Утрамбуйте основу для чізкейку дном склянки. Поставте пісочну основу основу випікатися в розігріту до 180° духовку на 15 хвилин, або поставте на півгодини в холодильник.

Желатин залийте 100 мл холодної води і залиште для набухання. Вишню всипати в каструлю і додати цукор. Поставити на плиту і варити ягоди на маленькому вогні приблизно 10 хвилин, поки вони не пустять сік. Готову вишню з цукром перебити блендером і повернути на плиту. Додати в вишневе пюре набряклий желатин і варити все разом на невеликому вогні 5-7 хвилин.

Вершковий сир збивати блендером кілька хвилин. Влити йогурт і збити ще раз до однорідності. Йогурт можна замінити нежирною сметаною. Додати в сирну масу 2/3 вишневого пюре з желатином і перемішати до однорідності.

Форму для торта змастити зсередини соняшниковою олією, щоб чізкейк не прилип до стінок. Влити сирну начинку на пісочний корж і розрівняти верхівку. Поставте чізкейк в холодильник на 2-3 години, щоб він застиг.

Іншу третину вишневої маси ще раз нагрійте на плиті. За бажанням можна додати в неї цілі вишні. Готовий чізкейк залийте цієї вишневою масою і поверніть десерт в холодильник на 8-12 годин. Перед подачею обережно зніміть форму для торта.

Вас також можуть зацікавити новини: