Медові тістечка без випічки / фото ua.depositphotos.com

Медовик на сковороді популярний серед українців, але не дуже простий у приготуванні десерт. Пропонуємо вам замість класичного медовика приготувати медові тістечка без випічки. Готуються вони дуже просто. За бажанням в тістечка можна додати цедру апельсина, горіхи, ягоди або сухофрукти.

Раніше ми також писали, як приготувати торт з печивом без випічки, який не соромно подати навіть на свято.

Медові тістечка без випічки зі сметанним кремом

Інгредієнти:

Відео дня
  • сметана - 500 мл;
  • борошно - 250 г;
  • вершкове масло - 170 г;
  • згущене молоко - 3 ст. л.;
  • мед - 2 ст. л.;
  • щіпка солі. 

Масло беріть прямо з холодильника. Згущене молоко можна замінити цукровою пудрою.

Масло довільно порізати і викласти в чашу блендера. Подрібнити в блендері вершкове масло, мед, борошно і дрібку солі. Виходить велика крихта.

На плиті розігріти суху сковороду і підсмажити на ній крихту до золотистого кольору (3-5 хвилин). Під час смаження розбити великі грудки в дрібну крихту.

В окремій мисці змішати сметану зі згущеним молоком. Нічого страшного, якщо крем вийде дуже рідким - в холодильнику він загусне. 

Форми для тістечок або велику форму для торта застелити плівкою. Висипати крихту тонким шаром і полити сметанним кремом. Повторити шари крихти і крему кілька разів. В кінці зверху посипати десерт рештками крихт. 

Тістечка поставити в холодильник для просочення на 2-4 години. Крихта просочиться кремом і вийде медовий десерт з кисломолочною ноткою сметани. Десерт зручно діставати з форми за допомогою харчової плівки.

Вас також можуть зацікавити новини: