Вівсяне печиво рецепт / фото ua.depositphotos.com

Ніжне, ароматне і повністю натуральне домашнє вівсяне печиво готується без клопоту. Його смак набагато багатший, ніж у покупного, а аромат зводить з розуму. Рецепт вівсяного печива доступний навіть новачкам. Для приготування печива беріть вівсяні пластівці довгого варіння, а не швидкого приготування.

Раніше ми також розповідали, як зробити ароматне домашнє імбирне печиво.

М'яке вівсяне печиво

Інгредієнти на 8 порцій:

Відео дня
  • вівсяні пластівці - 135 г;
  • борошно - 100 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • цукор - 50 г;
  • соняшникова олія - 2 ст. л.;
  • сода - 0,5 ч. л.;
  • лимонний сік або лимонна кислота - 0,5 ч. л.;
  • щіпка солі.

Подрібнити вівсяні пластівці в блендері. Можна розмолоти їх в борошно або залишити невеликі шматочки, які будуть відчуватися в тісті. Окремо в миску вбити яйце, цукор і дрібку солі. Перемішати яйце вінчиком до однорідності.

Влити в яєчну суміш соняшникову олію, а також додати лимонний сік або лимонну кислоту і соду. Можна замінити соду на розпушувач для тіста.

У яєчну суміш всипати перемелені пластівці і перемішати до однорідності. Потім частинами просіяти і вмішати в тісто борошно. Тісто виходить трохи липким, але добре тримає форму. Більше борошна не додавайте, інакше печиво стане дуже твердим.

За бажанням в тісто для вівсяного печива можна додати сухофрукти, цукати, горіхи або рубаний шоколад. А для більш шоколадного смаку можна всипати разом з борошном столову ложку какао-порошку.

Присипте стіл борошном і сформуйте кулю з тіста. Потім приплюсніть його і наріжте ножем на 8 однакових частин. Мокрими руками сформуйте з нарізаних частин спочатку кульки, а потім приплюсніть їх в печиво.

Покладіть печиво на деко з пергаментом. Випікати печиво в заздалегідь розігрітій до 180º духовці. Час випічки складе приблизно 30-40 хвилин в залежності від духовки. Готове печиво трохи хрустке по краях і м'яке посередині.

Вас також можуть зацікавити новини: