
Ніжне, ароматне і повністю натуральне домашнє вівсяне печиво готується без клопоту. Його смак набагато багатший, ніж у покупного, а аромат зводить з розуму. Рецепт вівсяного печива доступний навіть новачкам. Для приготування печива беріть вівсяні пластівці довгого варіння, а не швидкого приготування.
Раніше ми також розповідали, як зробити ароматне домашнє імбирне печиво.
М'яке вівсяне печиво
Інгредієнти на 8 порцій:
- вівсяні пластівці - 135 г;
- борошно - 100 г;
- яйце - 1 шт.;
- цукор - 50 г;
- соняшникова олія - 2 ст. л.;
- сода - 0,5 ч. л.;
- лимонний сік або лимонна кислота - 0,5 ч. л.;
- щіпка солі.
Подрібнити вівсяні пластівці в блендері. Можна розмолоти їх в борошно або залишити невеликі шматочки, які будуть відчуватися в тісті. Окремо в миску вбити яйце, цукор і дрібку солі. Перемішати яйце вінчиком до однорідності.
Влити в яєчну суміш соняшникову олію, а також додати лимонний сік або лимонну кислоту і соду. Можна замінити соду на розпушувач для тіста.
У яєчну суміш всипати перемелені пластівці і перемішати до однорідності. Потім частинами просіяти і вмішати в тісто борошно. Тісто виходить трохи липким, але добре тримає форму. Більше борошна не додавайте, інакше печиво стане дуже твердим.
За бажанням в тісто для вівсяного печива можна додати сухофрукти, цукати, горіхи або рубаний шоколад. А для більш шоколадного смаку можна всипати разом з борошном столову ложку какао-порошку.
Присипте стіл борошном і сформуйте кулю з тіста. Потім приплюсніть його і наріжте ножем на 8 однакових частин. Мокрими руками сформуйте з нарізаних частин спочатку кульки, а потім приплюсніть їх в печиво.
Покладіть печиво на деко з пергаментом. Випікати печиво в заздалегідь розігрітій до 180º духовці. Час випічки складе приблизно 30-40 хвилин в залежності від духовки. Готове печиво трохи хрустке по краях і м'яке посередині.