Печиво Горішки навіює такі теплі та приємні спогади з дитинства. Їх випікання здавалося чимось магічним, адже інгредієнти такі прості, але виходить неймовірно смачний десерт. За свою 70-річну історію ласощі набули масу варіацій.
УНІАН розбирався, як приготувати смачні горішки зі згущеним молоком за бабусиним рецептом і не тільки.
- Печиво Горішки зі згущеним молоком - рецепт СРСР
- Горішки зі згущеним молоком - бабусин рецепт
- Ідеальне тісто на горішки - старовинний рецепт
Раніше УНІАН писав, як готується карамельне домашнє згущене молоко.
Печиво Горішки зі згущеним молоком - рецепт СРСР
У магазинах можна було знайти печиво за ДСТУ, яке хоч і відрізнялося від домашніх ласощів, але все одно було дуже смачним.
Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 400 грам.
- Вершкове масло - 20 грам.
- Цукор - 100 грам.
- Сода - 1 ст. л.
- Сік лимона - 1 ст. л.
- Щіпка солі.
- Згущене молоко-варенка - для начинки.
Печиво Горішки - як приготувати
Збиваємо яйця, після чого додаємо до них цукор і ретельно перемішуємо. Змішуємо сік лимона з содою і додаємо в яєчну масу, а слідом вливаємо вершкове масло.
В отриману масу всипаємо порціями борошно і замішуємо тісто. Формуємо кульки. Заготівлю для горішків випікаємо до тих пір, поки вони не стануть золотистими. Остиглі половинки горішків наповнюємо вареним згущеним молоком і з'єднуємо між собою.
Горішки зі згущеним молоком - бабусин рецепт
У кожного українця фаворитом в дитинстві було все ж бабусине печиво. Адже в ньому був головний інгредієнт, який не знайдеш в покупному - чиста любов.
Що потрібно для приготування печива Горішки зі згущеним молоком, як в дитинстві:
- Борошно - 390 грам.
- Масло або маргарин - 200 грам.
- Цукор - 90 грам.
- Жовтки - 3 шт.
- Сода - ¼ ч. л.
- Оцет - 1 ст. л.
- Сіль - ¼ ч. л.
Горішки за бабусиним рецептом - як приготувати
Для початку необхідно збити жовтки. Потім до яєць додаємо цукор і знову збиваємо. В отриману суміш вливаємо розтоплене масло або маргарин.
Наступний етап - додаємо суміш оцту з содою, солимо і ретельно перемішуємо. Борошно всипаємо в суміш поступово. Тісто має вийти рихлим.
Накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 20-30 хвилин. З готового тіста робимо кульки, які випікаємо в горішниці.
Готовим половинкам наших "горіхів" необхідно дати охолонути, після чого наповнити їх сумішшю зі згущеного молока і вершкового масла. Десерту потрібно постояти близько трьох годин.
Ідеальне тісто на Горішки - старовинний рецепт
Основа будь-якої випічки - тісто, і Горішки не виняток, тому, якщо хочете приготувати ідеальний десерт, то необхідно зробити правильне тісто. Саме такий рецепт був написаний в старовинній книзі.
Що потрібно для ідеального тесту на горішки:
- Яйця - 3 шт.
- Цукор - 125 грам.
- Розтоплене вершкове масло - 200 грам.
- Сіль - 1/3 ч. л.
- Гашена оцтом сода або розпушувач - ½ ч. л.
- Борошно - 500 грам.
- Кукурудзяний крохмаль - 125 грам.
- Ванілін за смаком
Розтерти віночком яйця з цукром, поки маса не посвітлішає, і не з'явиться легка піна. Розтоплене вершкове масло вливаємо в яєчну суміш тонким струменем і ретельно перемішуємо. Додаємо сіль, ванілін, розпушувач і знову перемішуємо.
Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Далі додаємо кукурудзяний крохмаль і ще раз перемішуємо отриману масу. Тісто має вийти дуже крутим, але ніжним і маслянистим.