Пісочні кільця з горіхами / фото pexels.com

Ніжні і хрусткі пісочні кільця з арахісом - знайомі багатьом українцям ласощі. У нашому дитинстві таке печиво продавалося на кожному кроці, але зараз воно рідко є в наявності в магазинах. Це печиво зовсім неважко приготувати вдома. Просто рецепт пісочного тіста з горіхами публікує УНІАН.

Раніше ми писали, як приготувати дуже просте і ароматне імбирне печиво.

Пісочне тісто з арахісом

Інгредієнти:

Відео дня
  • пшеничне борошно - 320 г;
  • вершкове масло або маргарин - 200 г;
  • цукор - 120 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • розпушувач для тіста - 1 чайн.л.;
  • ванільний цукор - 1 чайн.л.;
  • щіпка солі;
  • арахіс - 70 г.

Масло заздалегідь вийняти з холодильника на пару годин, щоб воно стало м'яким. Якщо на це немає часу, можна розм'якшити масло в мікрохвильовці за кілька секунд. Наріжте м'яке масло кубиками, змішайте зі звичайним і ванільним цукром, щіпкою солі і одним яйцем. Друге яйце знадобиться для змазування печива.

Борошно просіяти кілька разів і всипати в тісто. Перемішувати тісто на мінімальному обороті міксера приблизно 15 секунд. Вийде пісочна крихта. Замісити крихту в однорідне тісто. Не потрібно місити довго, інакше тісто затвердіє. Як тільки тісто стане однорідним - загорніть його в плівку і залиште в холодильнику 30 хвилин.

Арахіс підсмажити на сухій сковороді, якщо він не смажений. Потім подрібнити горіхи. Зробити це можна так: викладіть горіхи в пакет і кілька разів проведіть по пакету качалкою.

Присипте стіл борошном, щоб тісто не прилипло. Пісочне тісто тонко розкачайте і виріжте кільця. Зручно робити це за допомогою склянки і пробки від пляшки. Змастити кільця збитим яйцем і посипати горіхами. Викласти на деко з папером для випічки.

Поставити пісочні кільця в розігріту до 180° духовку. Випікайте печиво приблизно 20-15 хвилин. Кільця повинні бути не рум'яними, а блідими. Не перетримайте їх, інакше пісочне тісто стане твердим.

Вас також можуть зацікавити новини: