Свіжовипечений десерт, який просто тане в роті, – нікого не залишить байдужим!
Печиво – найпоширеніший і найулюбленіший вид домашньої випічки.
Воно може бути різної форми й відрізнятися складом тіста. Також ця випічка може бути як з начинкою, так і без неї. Зокрема, домашнє печиво буває з додаванням шоколаду, крему, згущеного молока, родзинок, горіхів, маку або сиру.
М'яке вершкове масло збити до кремоподібного стану. Додати цукрову пудру, збити.
Читайте такожНеймовірно запашне імбирне печиво: рецепти смачних домашніх ласощів
Всипати борошно, крохмаль і насіння ванільного стручка. Для цього стручок ванілі розрізати вздовж і вискребти м'якоть. Усі інгредієнти повинні з'єднатися з маслом.
Додати до тіста 1 столову ложку крижаної води й швидко замісити м'яке тісто в "колобок". Якщо тісто буде липким, то слід занурити руки в крохмаль або борошно – тоді воно добре заміситься й згорнеться в "колобок". Загорнути тісто у харчову плівку й відправити у холодильник на 30 хвилин.
Розділити тісто на 4 частини. Кожну частину розкачати в "ковбаску" і розрізати на 10 частин. Скачати кульку розміром з вишню і викласти на деко, застелене пекарським папером. Тепер виделку занурити в борошно і злегка вдавити на печиво, щоб на ньому залишився відбиток.
Відправити печиво випікатися у попередньо нагріту до 175°С духовку (з конвекцією 150 градусів) на 12 хвилин. Печиво має бути світлим, не треба його доводити до зарум'янювання.
Для начинки
Вершкове масло розтерти з цукром. Додати всі інгредієнти (борошно в останню чергу) й замісити тісто. Скачати тісто в кулю і покласти у холодильник на 30 хвилин.
Приготування начинки. Апельсин розрізати на шматочки і витягнути кісточки. Потім збити в блендері разом із цукром та крохмалем.
Готове тісто розрізати на дві рівні частини. Тонко розкачати з них прямокутники. Зверху викласти начинку, розрівняти. Скрутити тісто в рулет. Покласти швом униз.
Рулет розрізати на менші рулетики й викласти печиво на деко, застелене пергаментним папером. Те ж саме зробити з другою частиною тіста.
Випікати в розігрітій духовці до 180°С упродовж 15 хвилин. Дати печиву охолонути й посипати цукровою пудрою.
Масло дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно було м'яким.
Родзинки перебрати, видалити "хвостики", залити на 10 хвилин гарячою водою. У друшляку промити прохолодною водою і добре просушити на рушнику.
Вершкове масло збити з цукром і сіллю – маса повинна стати світлою й пишною. Потім додати яйця і збивати ще 3-4 хвилини, щоб цукор максимально розчинився.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в збиту масу в 3-4 прийоми, кожного разу перемішуючи лопаткою. В кінці можна і рукою.
Додати цедру та родзинки, добре замісити тісто. Воно має бути однорідним і злегка липнути до рук. Руки помити і витерти насухо, так тісто не липнутиме до рук.
Сформувати кульки розміром з волоський горіх і викласти на деко, застелене пергаментом. Злегка причавити пальцями, надаючи форму коржика, але щоб не були надто тонкі.
Випікати у заздалегідь розігрітій духовці при 200°С впродовж 15-16 хвилин. Печиво добре зарум'яниться знизу, зверху – менше. Готову випічку накрити легким х/б рушником і залишити остигати прямо на деку.
Увімкнути духовку нагріватися на 150°С. Натерти на дрібній тертці шоколад.
Відокремити жовтки від білків. Збити білки міксером до м'яких піків, не припиняючи збивати, всипати цукор і продовжувати збивати до стійких піків.
Всипати у білкову масу просіяне какао, перемішати. Додати натертий шоколад, акуратно й швидко перемішати лопаткою зверху вниз.
Читайте такожШоколадно-ароматний "Празький торт": як приготувати неймовірний десерт
Отриману масу викласти в кулінарний мішок. Відсадити на застелене пергаментом деко невелике печиво, розміром з половину волоського горіха. Якщо немає кулінарного мішка, печиво можна викласти на деко столовою ложкою.
Випікати у розігрітій духовці при 150°С орієнтовно 18-20 хвилин, враховуючи особливості духовки. За бажанням печиво можна з'єднати між собою будь-яким кремом або розтопленим шоколадом.