
Піст - не привід для смутку й похмурої каші. Це привід приготувати пісне печиво, яке виходить навіть смачнішим від звичайного. Не вірите? Давайте готувати! УНІАН пропонує ТОП-7 рецептів пісного печива для ваших близьких.
- Медове пісне печиво
- Пісне печиво з яблуком
- Рецепт пісного печива "Хвилинка"
- Пісне морквяне печиво
- Пісне печиво з бананом і медом - рецепт
- Пісне печиво на розсолі
- Пісне печиво на сковороді
Раніше ми давали рецепт вівсяного печива для вас та ваших близьких.
Чим відрізняється пісне печиво від звичайного
У складі пісного печива та іншої пісної випічки немає продуктів тваринного походження: вершкового масла (або іншого тваринного жиру), яєць, молока, вершків, сметани, сиру і т.д., тому пісне печиво - більш корисне і менш калорійне, аніж звичайне.
Медове пісне печиво
- Борошно пшеничне - 220 г
- Вода - 50 мл
- Цукор - 80 г
- Мед - 40 г
- Олія (рафінована) - 40 г
- Сіль - 1/4 ч. л.
- Сода - 0,5 ч. л.
- Кориця - 1/4 ч. л.
- Кардамон - 1/4 ч. л.
- Мускатний горіх - 1/4 ч. л.
Просійте борошно, змішайте з прянощами. З'єднайте цукор, воду і мед, проваріть до утворення легкої пінки. Додайте сіль, соду й перемішайте. Додайте олію, знову перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Розкатайте тісто в пласт товщиною 6-7 мм. За допомогою виїмки виріжте печиво. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці 5-6 хвилин - до золотистого кольору.
Пісне печиво з яблуком
Для тіста:
- Борошно пшеничне - 240 г
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Кукурудзяний крохмаль - 70 г
- Вода -100 мл
- Олія соняшникова (рафінована) - 100 г
- Цукор - 90 г
- Сіль - дрібка
- Ванілін - 0,5 г
Для начинки:
- Яблука - 3-4 шт.
Просійте борошно і змішайте його з крохмалем. Додайте розпушувач і ванілін. Цукор і сіль розчиніть у воді, влийте олію. Додайте сухі інгредієнти і замісіть тісто. Оберніть плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин. Розкатайте тісто в пласт товщиною 3-4 мм. Виріжте з тіста кружальця.
Почистьте яблука й наріжте скибочками товщиною 1 см. Викладіть скибочки яблук на одну половинку кружалець тіста та накрийте зверху другою половинкою. Відправте печиво випікатися в розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин.
Рецепт пісного печива "Хвилинка"
- Борошно пшеничне - 230 г
- Олія - 75 г
- Цукрова пудра - 50 г
- Вода - 80 мл
- Розпушувач - 1/4 ч. л.
- Ванільний цукор - 1/4 ч. л.
Просійте борошно, змішайте з ванільним цукром, додайте цукрову пудру і розпушувач. Змішайте воду з олією й додайте до сухих інгредієнтів. Замісіть еластичне тісто, закутайте його в харчову плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин. Розкатайте тісто товщиною 0,8 см, виріжте формочкою фігури. Перекладіть пісне печиво на деко з пергаментом і випікайте в духовці, розігрітій до 180°С, 10 хвилин.
Пісне морквяне печиво
- Морква (натерта) - 250 г
- Борошно пшеничне - 380 г
- Розпушувач - 10 г
- Цукор - 120 г
- Олія соняшникова (рафінована) - 100 г
- Родзинки - 120 г
- Сіль - 1/4 ч. л.
- Цедра лимона - 1,5 ч. л.
Залийте родзинки окропом на 5 хвилин, злийте воду, родзинки обсушіть. Натріть моркву на дрібній терці, зніміть цедру з лимона. Додайте до моркви цукор, сіль, олію, родзинки і цедру. Змішайте борошно з розпушувачем, додайте суху частину тіста до моркви. Замісіть м'яке тісто, зробіть з нього кульки (розміром з волоський горіх). Викладіть на деко з пергаментом на деякій відстані, злегка притисніть. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці 15-17 хвилин.
Пісне печиво з бананом і медом - рецепт
- Банан - 1 шт.
- Цукор - 40 г
- Мед - 40 г
- Олія - 100 мл
- Борошно-260 г
- Розпушувач - 1 ч. л.
Очищений банан розімніть в пюре. Додайте мед, цукор, перемішайте. Додайте олію й знову перемішайте. Змішайте борошно з розпушувачем та всипте порціями до основної маси, розмішайте. Замісіть м'яке тісто. Візьміть ложкою порцію тіста і вологими руками сформуйте кульки. Викладіть кульки на деко з пергаментом. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилин.
Пісне печиво на розсолі
Виявляється, розсіл від помідорів і огірків виливати не потрібно - на ньому можна приготувати незвичайне пісне печиво.
- Розсіл - 110 мл
- Олія (рафінована) - 100 мл
- Цукор - 100 г
- Сода харчова - 1/2 ч. л.
- Борошно пшеничне - 320-330 г
- Ванілін - дрібка
Змішайте розсіл, олію, цукор і соду. Додайте порціями борошно, ванілін і замісіть однорідне і м'яке тісто. Розкатайте тісто в пласт 1 см, виріжте з нього печиво довільної форми. Викладіть на пергамент, випікайте в розігрітій до 200°С 10-13 хвилин - печиво має зарум'янитися.
Пісне печиво на сковороді
- Борошно - 180 г
- Цукор - 80-100 г
- Олія - 50 мл
- Вода - 50 мл
- Розпушувач - 5 г
- Ванільний цукор - 10 г
- Сіль - 2 г
- Горіхи (волоські, мигдаль, опціонально) - 50 г
Змішайте сухі інгредієнти: пшеничне борошно, сіль, цукор, розпушувач і ванільний цукор. Можна за бажанням додати улюблені прянощі. Подрібніть і додайте горіхи. Влийте олію (можна взяти кукурудзяну, соняшникову, оливкову) і частинами додайте холодну воду. Добре вимісіть тісто до еластичності. Сформуйте з тіста "ковбаску", оберніть плівкою й на 20-30 хвилин відправте в холодильник. Наріжте "ковбаску" тонкими, приблизно в 0,5 см завтовшки, кружальцями. Обсмажте на сухій розпеченій сковороді на слабкому вогні з двох сторін.