Рецепти пісного печива - 7 найкращих варіантів / ua.depositphotos.com

Піст - не привід для смутку й похмурої каші. Це привід приготувати пісне печиво, яке виходить навіть смачнішим від звичайного. Не вірите? Давайте готувати! УНІАН пропонує ТОП-7 рецептів пісного печива для ваших близьких.

Раніше ми давали рецепт вівсяного печива для вас та ваших близьких.

Чим відрізняється пісне печиво від звичайного

Відео дня

У складі пісного печива та іншої пісної випічки немає продуктів тваринного походження: вершкового масла (або іншого тваринного жиру), яєць, молока, вершків, сметани, сиру і т.д., тому пісне печиво - більш корисне і менш калорійне, аніж звичайне. 

Медове пісне печиво

  • Борошно пшеничне - 220 г 
  • Вода - 50 мл 
  • Цукор - 80 г 
  • Мед - 40 г 
  • Олія (рафінована) - 40 г 
  • Сіль - 1/4 ч. л. 
  • Сода - 0,5 ч. л. 
  • Кориця - 1/4 ч. л. 
  • Кардамон - 1/4 ч. л. 
  • Мускатний горіх - 1/4 ч. л. 

Просійте борошно, змішайте з прянощами. З'єднайте цукор, воду і мед, проваріть до утворення легкої пінки. Додайте сіль, соду й перемішайте. Додайте олію, знову перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Розкатайте тісто в пласт товщиною 6-7 мм. За допомогою виїмки виріжте печиво. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці 5-6 хвилин - до золотистого кольору.

Пісне печиво з яблуком

Для тіста:

  • Борошно пшеничне - 240 г
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль - 70 г
  • Вода -100 мл
  • Олія соняшникова (рафінована) - 100 г
  • Цукор - 90 г
  • Сіль - дрібка
  • Ванілін - 0,5 г 

Для начинки

  • Яблука - 3-4 шт.

Просійте борошно і змішайте його з крохмалем. Додайте розпушувач і ванілін. Цукор і сіль розчиніть у воді, влийте олію. Додайте сухі інгредієнти і замісіть тісто. Оберніть плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин. Розкатайте тісто в пласт товщиною 3-4 мм. Виріжте з тіста кружальця.

Почистьте яблука й наріжте скибочками товщиною 1 см. Викладіть скибочки яблук на одну половинку кружалець тіста та накрийте зверху другою половинкою. Відправте печиво випікатися в розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин.

Рецепт пісного печива "Хвилинка"

  • Борошно пшеничне - 230 г
  • Олія - 75 г
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Вода -  80 мл
  • Розпушувач - 1/4 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1/4 ч. л.

Просійте борошно, змішайте з ванільним цукром, додайте цукрову пудру і розпушувач. Змішайте воду з олією й додайте до сухих інгредієнтів. Замісіть еластичне тісто, закутайте його в харчову плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин. Розкатайте тісто товщиною 0,8 см, виріжте формочкою фігури. Перекладіть пісне печиво на деко з пергаментом і випікайте в духовці, розігрітій до 180°С, 10 хвилин.

Пісне морквяне печиво

  • Морква (натерта) - 250 г 
  • Борошно пшеничне - 380 г
  • Розпушувач - 10 г
  • Цукор - 120 г
  • Олія соняшникова (рафінована) - 100 г
  • Родзинки - 120 г
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Цедра лимона - 1,5 ч. л.

Залийте родзинки окропом на 5 хвилин, злийте воду, родзинки обсушіть. Натріть моркву на дрібній терці,  зніміть цедру з лимона. Додайте до моркви цукор, сіль, олію, родзинки і цедру. Змішайте борошно з розпушувачем, додайте суху частину тіста до моркви. Замісіть м'яке тісто, зробіть з нього кульки (розміром з волоський горіх). Викладіть на деко з пергаментом на деякій відстані, злегка притисніть. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці 15-17 хвилин.

Пісне печиво з бананом і медом - рецепт

  • Банан - 1 шт.
  • Цукор - 40 г 
  • Мед - 40 г 
  • Олія - 100 мл 
  • Борошно-260 г 
  • Розпушувач - 1 ч. л. 

Очищений банан розімніть в пюре. Додайте мед, цукор, перемішайте. Додайте олію й знову перемішайте. Змішайте борошно з розпушувачем та всипте порціями до основної маси, розмішайте. Замісіть м'яке тісто. Візьміть ложкою порцію тіста і вологими руками сформуйте кульки. Викладіть кульки на деко з пергаментом. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилин.

Пісне печиво на розсолі

Виявляється, розсіл від помідорів і огірків виливати не потрібно - на ньому можна приготувати незвичайне пісне печиво. 

  • Розсіл - 110 мл
  • Олія (рафінована) - 100 мл
  • Цукор - 100 г
  • Сода харчова - 1/2 ч. л.
  • Борошно пшеничне - 320-330 г
  • Ванілін - дрібка

Змішайте розсіл, олію, цукор і соду. Додайте порціями борошно, ванілін і замісіть однорідне і м'яке тісто. Розкатайте тісто в пласт 1 см, виріжте з нього печиво довільної форми. Викладіть на пергамент, випікайте в розігрітій до 200°С 10-13 хвилин - печиво має зарум'янитися.

Пісне печиво на сковороді 

  • Борошно - 180 г
  • Цукор - 80-100 г
  • Олія - 50 мл
  • Вода - 50 мл
  • Розпушувач - 5 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Сіль - 2 г
  • Горіхи (волоські, мигдаль, опціонально) - 50 г

Змішайте сухі інгредієнти: пшеничне борошно, сіль, цукор, розпушувач і ванільний цукор. Можна за бажанням додати улюблені прянощі. Подрібніть і додайте горіхи. Влийте олію (можна взяти кукурудзяну, соняшникову, оливкову) і частинами додайте холодну воду. Добре вимісіть тісто до еластичності. Сформуйте з тіста "ковбаску", оберніть плівкою й на 20-30 хвилин відправте в холодильник. Наріжте "ковбаску" тонкими, приблизно в 0,5 см завтовшки, кружальцями. Обсмажте на сухій розпеченій сковороді на слабкому вогні з двох сторін.

Вас також можуть зацікавити новини: