Домашнє вівсяне печиво дуже ніжне всередині і хрустке зовні. Зробити вдома ідеальні ласощі до чаю зможе навіть той кулінар, який раніше нічого не випікав. За бажанням в печиво можна додати шоколад, горіхи або родзинки, а також зробити дієтичну версію печива.
Вівсяне печиво класичне
- Пшеничне борошно - 100 г.
- Яйце велике - 1 шт.
- Цукор - 50 г.
- Вівсяні пластівці - 125 г.
- Соняшникова олія - 2 ст. л.
- Сода харчова - 0.5 ч. л.
- Сіль за смаком.
- Лимонний сік - 0.5 ч. л.
Для приготування печива візьміть пластівці не швидкого приготування, а такі, що довго варяться. Пластівці подрібнити в чаші блендера. Яйце збити з сіллю і цукром до однорідності. У яєчну масу додати олію і соду. Додати перемелені пластівці і просіяти борошно. Замісити однорідне тісто.
Тісто розділити на дрібні кульки. Присипати стіл борошном і розкачати печиво. Щоб печиво було однаковим за розміром, можна видавити його склянкою. Викласти печиво на деко з пергаментом і випікати 30-45 хвилин при 180°.
Вівсяне печиво з шоколадом і горіхами
- Борошно - 150 г.
- Шоколад - 100 г.
- Горіхи - 100 г.
- Вівсяні пластівці - 120 г.
- Яйця - 1 шт.
- Цукор - 150 г.
- Щіпка солі.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Вершкове масло - 100 г.
Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Шоколад і горіхи порубати ножем. Пластівці подрібнити в блендері. Змішати пластівці з борошном, сіллю і розпушувачем.
Масло кімнатної температури змішати з цукром і яйцем, потім додати шоколад і горіхи. Вмішати борошно з пластівцями і добре перемішати. Залишити тісто на 1 годину в холодильнику. Деко застелити папером для випікання. Викласти печиво ложкою і випікати 15 хвилин при 180°.
Вівсяне печиво дієтичне
- Вівсяні пластівці довгого варіння - 2 склянки.
- Кокосова стружка - 10 г.
- Суміш сухофруктів - 30 г.
- Горіхи та насіння - 30 г.
- Яблучне пюре - 200 г.
Вівсяні пластівці подрібнити блендером. Сухофрукти залити окропом і залишити на 15 хвилин. Горіхи подрібнити в блендері. Змішати вівсяні пластівці, кокосову стружку і суміш сухофруктів і горіхів. Влити яблучне пюре і перемішати масу. Змочити руки холодною водою і сформувати печиво з тіста. Викласти на деко з пергаментом і випікати 15-20 хвилин при 180°.