Одне з улюблених ласощів дитинства - це рогалики з повидлом, посипані цукровою пудрою. Вони завжди були такими м'якими та чудово підходили до чаю чи молока. Це печиво - одне з найулюбленіших. УНІАН розбирався, як приготувати рогалики з повидлом.
- Рогалики з повидлом на маргарині - найпростіший рецепт
- Рогалики з повидлом на дріжджах - рецепт з дитинства
- Рогалики з повидлом на кефірі без дріжджів та яєць
Раніше ми говорили про те, як зробити простий пиріг до чаю.
Рогалики з повидлом на маргарині - найпростіший рецепт
Це найпростіший рецепт рогаликів, оскільки не вимагає багато часу чи зусиль. При цьому, для печива використовуються інгредієнти, які є у кожної господині вдома.
Що потрібно для рогаликів з повидлом:
- Борошно - 600 гр.
- Сметана - 300 гр.
- Маргарин - 300 гр.
- Сода - ¼ ч. л.
- Оцет, щоб погасити соду.
- Повидло - 200 гр.
- Цукрова пудра для посипання.
Розповідаємо, як приготувати рогалики з повидлом на маргарині:
- Борошно перемішуємо з маргарином кімнатної температури, гашеним содою і сметаною - замішуємо тісто.
- Ділимо отримане тісто на 4 кулі і залишаємо їх в холодильнику на годину.
- Затверділе тісто розгортаємо в тонкий корж - товщина приблизно 4 міліметри.
- Розрізаємо його на трикутники і на кожен з них на широкий край викладаємо повидло, після чого звертаємо.
- Розігріваємо духовку до 200°C і випікаємо наші рогалики до 25 хвилин.
Готове печиво посипаємо цукровою пудрою.
Рогалики з повидлом на дріжджах - рецепт з дитинства
Ще один рецепт неймовірно смачного печива, яке багато хто пам'ятає з дитинства. Рогалики вийдуть м'якими, що точно підкорить серця гостей і домочадців.
Які інгредієнти знадобляться:
- Борошно - 700 гр.
- Яйце - 1 шт.
- Маргарин - 300 гр.
- Молоко - 10 ст. л.
- Пресовані дріжджі - 50 гр.
- Цукор - 3 ст. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Улюблене повидло для начинки.
У підігріте молоко додаємо дріжджі і залишаємо в теплому місці на 10 хвилин. Після цього всипаємо сіль, розбиваємо яйце і перемішуємо. В отриману суміш додаємо розтоплений теплий маргарин і знову перемішуємо. Всипаємо борошно і замішуємо тісто, яке потім ставимо в холодильник на дві години. Отримане тісто ділимо на чотири частини і розгортаємо товщиною в 0,5 сантиметра. Корж розрізаємо на трикутники, викладаємо з широкої сторони повидло і загортаємо рогалик. Випікаємо печиво 20 хвилин в розігрітій до 180-200°C.
Рогалики з повидлом на кефірі без дріжджів та яєць
Про цей рецепт незаслужено забувають і дуже даремно. Адже печиво виходить неймовірно пишним, і для цього не треба використовувати дріжджі, а також не потрібні яйця.
Що знадобиться для рогаликів:
- Борошно - 400 гр.
- Кефір - 250 гр.
- Цукор - 50 гр.
- Сода - 1 ч. л.
- Улюблене повидло для начинки.
Спершу необхідно в окрему миску просіяти борошно, додати до неї кефір, цукор і замісити тісто. Розкачати корж приблизно 25 на 25 сантиметрів і посипати його половиною соди, після чого загорнути краю в середину, знову розкачати і посипати стала содою. Отримане тісто відправити в холодильник приблизно на дві години. Після чого розкачати тонкий корж, розрізати його на трикутники, викласти начинку і згорнути рогалики. Випікати печиво 25 хвилин в духовці при температурі 180°C