ТОП-3 кращих рецепта рогаликів з повидлом / фото depositphotos.com

Одне з улюблених ласощів дитинства - це рогалики з повидлом, посипані цукровою пудрою. Вони завжди були такими м'якими та чудово підходили до чаю чи молока. Це печиво - одне з найулюбленіших. УНІАН розбирався, як приготувати рогалики з повидлом.

Раніше ми говорили про те, як зробити простий пиріг до чаю.

Рогалики з повидлом на маргарині - найпростіший рецепт

Це найпростіший рецепт рогаликів, оскільки не вимагає багато часу чи зусиль. При цьому, для печива використовуються інгредієнти, які є у кожної господині вдома.

Відео дня

Що потрібно для рогаликів з повидлом:

  • Борошно - 600 гр.
  • Сметана - 300 гр.
  • Маргарин - 300 гр.
  • Сода - ¼ ч. л.
  • Оцет, щоб погасити соду.
  • Повидло - 200 гр.
  • Цукрова пудра для посипання.

Розповідаємо, як приготувати рогалики з повидлом на маргарині:

  • Борошно перемішуємо з маргарином кімнатної температури, гашеним содою і сметаною - замішуємо тісто.
  • Ділимо отримане тісто на 4 кулі і залишаємо їх в холодильнику на годину.
  • Затверділе тісто розгортаємо в тонкий корж - товщина приблизно 4 міліметри.
  • Розрізаємо його на трикутники і на кожен з них на широкий край викладаємо повидло, після чого звертаємо.
  • Розігріваємо духовку до 200°C і випікаємо наші рогалики до 25 хвилин.

Готове печиво посипаємо цукровою пудрою.

Рогалики з повидлом на дріжджах - рецепт з дитинства

Ще один рецепт неймовірно смачного печива, яке багато хто пам'ятає з дитинства. Рогалики вийдуть м'якими, що точно підкорить серця гостей і домочадців.

Які інгредієнти знадобляться:

  • Борошно - 700 гр.
  • Яйце - 1 шт.
  • Маргарин - 300 гр.
  • Молоко - 10 ст. л.
  • Пресовані дріжджі - 50 гр.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Улюблене повидло для начинки.

У підігріте молоко додаємо дріжджі і залишаємо в теплому місці на 10 хвилин. Після цього всипаємо сіль, розбиваємо яйце і перемішуємо. В отриману суміш додаємо розтоплений теплий маргарин і знову перемішуємо. Всипаємо борошно і замішуємо тісто, яке потім ставимо в холодильник на дві години. Отримане тісто ділимо на чотири частини і розгортаємо товщиною в 0,5 сантиметра. Корж розрізаємо на трикутники, викладаємо з широкої сторони повидло і загортаємо рогалик. Випікаємо печиво 20 хвилин в розігрітій до 180-200°C.

Рогалики з повидлом на кефірі без дріжджів та яєць

Про цей рецепт незаслужено забувають і дуже даремно. Адже печиво виходить неймовірно пишним, і для цього не треба використовувати дріжджі, а також не потрібні яйця.

Що знадобиться для рогаликів:

  • Борошно - 400 гр.
  • Кефір - 250 гр.
  • Цукор - 50 гр.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Улюблене повидло для начинки.

Спершу необхідно в окрему миску просіяти борошно, додати до неї кефір, цукор і замісити тісто. Розкачати корж приблизно 25 на 25 сантиметрів і посипати його половиною соди, після чого загорнути краю в середину, знову розкачати і посипати стала содою. Отримане тісто відправити в холодильник приблизно на дві години. Після чого розкачати тонкий корж, розрізати його на трикутники, викласти начинку і згорнути рогалики. Випікати печиво 25 хвилин в духовці при температурі 180°C

Вас також можуть зацікавити новини: