Як приготувати імбирні пряники / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Пряники імбирні готуються просто і зручні тим, що тісто для них можна приготувати з вечора, а випекти вранці, або навпаки - замісити зранку, а випекти ввечері. Про ці та інші тонкощі, щоб пряники вийшли по-справжньому смачними, а також рецепт м'яких імбирних пряників із глазур'ю без сирого білка - читайте нижче.

Пряники імбирні - рецепт і тонкощі приготування

Щоб отримати смачне частування з пряними нотками, слід дотримуватися кількох правил:

  • використовуйте тільки натуральне вершкове масло (пряники на маргарині або спереді ви можете купити і в магазині);
  • якщо готуєте з медом, то краще брати ароматний темний - наприклад, гречаний або, як варіант, луговий;
  • не лінуйтеся використовувати всі прянощі - разом вони дадуть неповторний аромат і смак;
  • тісто не розкачуйте занадто тонко, інакше пряники вийдуть сухуватими;
  • глазур потрібно наносити тільки на остиглу випічку - на гарячих пряниках вона потече.

Готувати імбирні пряники можна з медом (його додають замість частини цукру), а можна лише з цукром.

Відео дня

М'які імбирні пряники - рецепт із молочною глазур'ю

Інгредієнти:

  • борошно - 350 г;
  • цукор - 200 г;
  • сода - 2,5 г;
  • вода - 170 мл;
  • вершкове масло - 90 г;
  • яєчний жовток - 1 шт;
  • сіль - дрібка.

Прянощі (мелений імбир, кориця, бадьян, кардамон, гвоздика) - 1 ч. л.

Для молочної глазурі:

  • цукрова пудра - 150 г;
  • тепле молоко - 2-3 ст. л.

Всипте у велику каструлю цукор, поставте на вогонь і розтопіть його до стану карамелі. Влийте в кілька прийомів окріп, добре перемішуючи. Додайте вершкове масло кубиками і знову добре перемішайте. Всипте соду, сіль і прянощі, перемішайте і зніміть з вогню. Додайте 1/4 частину борошна, перемішайте, додайте жовток і решту борошна. Замісіть однорідне тісто, розкачайте його, загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник - на 3-4 години мінімум, але краще на 12, щоб тісто стало щільним.

Дістаньте тісто з холодильника, підкачайте до потрібної товщини - розгортати тонко не можна, оскільки пряники не вийдуть м'якими. Виріжте з тіста пряники і відправте в розігріту до 170С духовку на 10-12 хвилин.

Дістаньте пряники й остудіть. Для молочної глазурі змішайте молоко з цукром і прикрасьте готову випічку.

Раніше ми розповідали, як готується солодка шоколадна ковбаска з горіхами - елементарний рецепт. 

Вас також можуть зацікавити новини: