Пряники імбирні готуються просто і зручні тим, що тісто для них можна приготувати з вечора, а випекти вранці, або навпаки - замісити зранку, а випекти ввечері. Про ці та інші тонкощі, щоб пряники вийшли по-справжньому смачними, а також рецепт м'яких імбирних пряників із глазур'ю без сирого білка - читайте нижче.
Пряники імбирні - рецепт і тонкощі приготування
Щоб отримати смачне частування з пряними нотками, слід дотримуватися кількох правил:
- використовуйте тільки натуральне вершкове масло (пряники на маргарині або спереді ви можете купити і в магазині);
- якщо готуєте з медом, то краще брати ароматний темний - наприклад, гречаний або, як варіант, луговий;
- не лінуйтеся використовувати всі прянощі - разом вони дадуть неповторний аромат і смак;
- тісто не розкачуйте занадто тонко, інакше пряники вийдуть сухуватими;
- глазур потрібно наносити тільки на остиглу випічку - на гарячих пряниках вона потече.
Готувати імбирні пряники можна з медом (його додають замість частини цукру), а можна лише з цукром.
М'які імбирні пряники - рецепт із молочною глазур'ю
Інгредієнти:
- борошно - 350 г;
- цукор - 200 г;
- сода - 2,5 г;
- вода - 170 мл;
- вершкове масло - 90 г;
- яєчний жовток - 1 шт;
- сіль - дрібка.
Прянощі (мелений імбир, кориця, бадьян, кардамон, гвоздика) - 1 ч. л.
Для молочної глазурі:
- цукрова пудра - 150 г;
- тепле молоко - 2-3 ст. л.
Всипте у велику каструлю цукор, поставте на вогонь і розтопіть його до стану карамелі. Влийте в кілька прийомів окріп, добре перемішуючи. Додайте вершкове масло кубиками і знову добре перемішайте. Всипте соду, сіль і прянощі, перемішайте і зніміть з вогню. Додайте 1/4 частину борошна, перемішайте, додайте жовток і решту борошна. Замісіть однорідне тісто, розкачайте його, загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник - на 3-4 години мінімум, але краще на 12, щоб тісто стало щільним.
Дістаньте тісто з холодильника, підкачайте до потрібної товщини - розгортати тонко не можна, оскільки пряники не вийдуть м'якими. Виріжте з тіста пряники і відправте в розігріту до 170С духовку на 10-12 хвилин.
Дістаньте пряники й остудіть. Для молочної глазурі змішайте молоко з цукром і прикрасьте готову випічку.
Раніше ми розповідали, як готується солодка шоколадна ковбаска з горіхами - елементарний рецепт.