Як приготувати оладки - рецепти / фото ua.depositphotos.com

Оладки - традиційне блюдо слов'янської кухні, вважається, що готувати їх можна тільки з дріжджового тіста. Оригінальний рецепт саме такий, але якщо дріжджів вдома немає, або возитися з ними не хочеться - можна вибрати іншу технологію. УНІАН розповість, як зробити пишні оладки на кефірі, ряжанці або молоці.

Раніше ми говорили про те, який рецепт бісквіта найкращий.

Оладки на ряжанці - рецепт

Ряжанку можна пити, як самостійний напій, або використовувати її для приготування смачних оладок.

Відео дня

Вам знадобляться:

  • пшеничне борошно - 400 гр;
  • ряжанка - 2 склянки;
  • яйця - 2 шт;
  • цукор - 6 ч. л;
  • сіль - 0.5 ч. л;
  • сода - 0.5 ч. л;
  • соняшникова олія - 150 мл.

Ряжанку кімнатної температури влити в глибоку ємність, додати до неї соду і ретельно перемішати. В окремій ємності змішати яйця з цукром і сіллю. Віночком збити до повного розчинення цукру, змішати масу з ряжанкою. Борошно просіяти і порціями ввести в підготовлену суміш, перемішати виделкою. Кількість борошна можна регулювати - дивіться, щоб тісто по консистенції нагадувало густу сметану. Накрити миску з тестом рушником, прибрати на 15-20 хвилин в тепле місце. Розігріти на сковороді олію, викласти ложкою кілька порцій тіста, випікати з кожного боку по 2-3 хвилини.

Оладки на кефірі з яблуками - рецепт

Унікальна рецептура від наших бабусь, яку можна використовувати для приготування смачних і солодких оладок на сніданок.

Вам знадобляться:

  • кефір - 250 мл;
  • пшеничне борошно - 160 гр;
  • яблука - 2 шт;
  • яйця - 2 шт;
  • цукор - 2 ст. л;
  • сода - 0.5 ч. л;
  • сіль - щіпка.

У глибокій мисці змішати цукор з яйцями, розтерти до повного розчинення цукру (збивати не потрібно). В окрему ємність вилити кефір, додати соду, перемішати. З'єднати разом кефір і яєчну масу, перемішати, всипати туди ж просіяне борошно. Додати нарізані яблука без шкірки. На сковороді розігріти олію, обсмажувати оладки по 2-3 хвилини з кожного боку.

Рецепт - оладки на молоці, як панкейкі

Дана технологія приготування підійде тим, хто любить панкейкі. Частування вийде не таким пишним, як на кефірі, зате дуже смачним.

Вам знадобляться:

  • молоко - 200 мл;
  • яйце - 1-2 шт;
  • борошно - 180-200 гр;
  • розпушувач - 1 ч. л;
  • цукор - 2 ст. л;
  • сіль - 1 щіпка;
  • олія рослинна для смаження - 2-3 ст. л.

Яйце вбити в глибоку ємність, разом з цукром збити віночком 1-2 хвилини. Додати молоко, перемішати. Борошно не просівати, змішати з розпушувачем, додати до яєчної маси. Розмішати тісто - по консистенції воно повинно вийти трохи густіше млинцевого. На сковороду налити рослинну олію, добре розігріти. Смажити оладки з кожного боку по 2-3 хвилини до готовності.

Вас також можуть зацікавити новини: