Пиріжки з кропивою рецепт / фото ua.depositphotos.com

Кропива - популярний інгредієнт в українській кухні, який навіть не потрібно купувати, адже він росте повсюдно. Для приготування страв краще сходити за кропивою в ліс або подалі від доріг, де трава не вбирає в себе вихлопні гази. Рвуть і нарізають кропиву в рукавичках, а після термічної обробки вона стає ніжною і злегка солодкуватою.

Рекомендуємо приготувати дуже смачні і нескладні в приготуванні пиріжки з кропивою - рецепт попросять всі знайомі. Дуже смачні вони в теплому вигляді зі сметаною. У начинку можна додати варені яйця, сир, гриби - коротко кажучи, не бійтеся експериментувати.

Пиріжки з кропивою і цибулею - простий рецепт

Кропиву для пиріжків рекомендується брати молоду, щоб вона краще протушкувалася.

Відео дня

Інгредієнти на 16 пиріжків:

  • кропива - 2 пучка;
  • кефір - 500 мл;
  • харчова сода - 0.7 ч. л.;
  • борошно - 800 г;
  • соняшникова олія рафінована - 250 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • яйце - 1 шт.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

У глибоку миску налити кефір і вмішати в нього соду, щоб сталася реакція. Борошно просіяти разом з сіллю і поступово вмішати в кефір. Залежно від якості борошна його може знадобитися більше або менше. Замісити м'яке тісто і зібрати його в шар. Накрити чистим рушником і відставити в сторону на час приготування начинки.

Для начинки зріжте ножицями листя кропиви зі стебел і покладіть в миску. Потім підготуйте пару склянок окропу і крижаної води. Листя кропиви залийте спочатку гарячою водою на 30 секунд, потім холодною на 1 хвилину. Підсушіть кропиву на серветках і дрібно наріжте. 

Розігрійте сковороду з двома ложками олії і підсмажте дрібно нарізану цибулю до готовності (4-5 хвилин). Збільште вогонь у конфорці. У сковорідку з цибулею вбийте яйце і швидко перемішайте. Нарізану кропиву змішайте з іншими інгредієнтами для начинки, посоліть і поперчіть. 

Тісто розділіть на 16 рівних частин і тонко розкачайте. Викладіть в кожен коржик начинку і щільно защипніть пиріжки. 

Пиріжки з кропивою смажені готуйте на добре розігрітій олії, при цьому вогонь повинен бути несильним. Обсмажуйте вироби по 3-4 хвилини з кожного боку.

У духовці пиріжки з кропивою і яйцем готуються близько 30 хвилин при 190°.

Раніше ми також писали, які страви з кропиви можна приготувати окрім пиріжків. Це можуть бути супи, салати, оладки і навіть солодкі кекси.

Вас також можуть зацікавити новини: