Банановий пиріг / depositphotos.com

Баноффі пай (англ. Banoffee pie) - це англійський банановий пиріг. Назва вийшла з двох слів - "банан" і "тоффі" (іриска). Він відрізняється від наших пирогів і більше схожий на торт без випічки. В його основі - пісочне печиво, а в начинку йдуть свіжі банани, карамель або варене згущене молоко - іриска. Зверху - хмарка вершків або крему. Хрустка основа, ніжна начинка і просте приготування зробили цей банановий пиріг дуже популярним. 

Раніше ми розповідали, як приготувати чізкейк з сиром без випічки, який виходить навіть у новачків.

Баноффі пай - банановий пиріг без випічки 

Щоб приготувати банановий пиріг з карамеллю, вам знадобляться:

Відео дня
  • пісочне печиво - 170 г;
  • сіль - дрібка;
  • вершкове масло - 100 г;
  • вершкове масло холодне (кубиками) - 80 г;
  • цукор - 200 г;
  • вода - 50 мл;
  • банан - 2 шт.;
  • вершки 33% (для карамелі) - 120 г;
  • вершки 33% (для крему) - 200 г;
  • сирний сир (для крему, за бажанням) - 100 г.

Приготуйте основу для бананового пирога: подрібніть в блендері або за допомогою качалки пісочне печиво, додайте дрібку солі і влийте розтоплене вершкове масло. Масло слід вливати поступово, щоб основа не вийшла надто вологою. Перемішайте пісочну крихту - потрібно отримати текстуру мокрого піску.

Викладіть крихту в роз'ємну форму (діаметр 16-18 см) і утрамбуйте, формуючи дно і бортики майбутнього пирога. Це зручно робити за допомогою склянки. Товщина - близько 5-6 мм. Приберіть в холодильник.

Приготуйте карамель: цукор з водою поставте на вогонь і варіть до карамельного кольору, але не помішуйте (!) - сотейник час від часу потрібно нахиляти з боку в бік. Додайте кубики холодного (!) вершкового масла і теплі вершки (120 г). Перемішайте до однорідності.

З карамеллю потрібно бути особливо обережним - дуже легко обпектися.

Якщо варити карамель не хочеться, її можна замінити вареним згущеним молоком - ірискою. 

Дістаньте форму з основою з холодильника, вилийте на дно шар карамелі (або іриски) і розподіліть. Викладіть шар бананів, нарізаних кружечками. За бажанням повторіть шари. Збийте вершки до щільних піків і покрийте зверху пиріг.

Якщо хочете баноффі пай з сирним кремом, то з'єднайте вершки (їх кількість потрібно зменшити в 2 рази і взяти 100 г) з сиром (100 г) і збийте міксером.

Поставте банановий пиріг на 2 години в холодильник.

Вас також можуть зацікавити новини: