Еклери з вершковим кремом: як приготувати ніжні заварні тістечка

Такі еклери – неймовірні ласощі, перед яким просто неможливо встояти!

Еклери з ніжним кремом – це чудові ласощі для ласунів. Такі продовгуваті заварні тістечка з вершковим кремом будуть неймовірним солодким доповненням до чаю або запашної кави.

Еклери з вершковим кремом

  • Борошно пшеничне - 1 ст.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Вода - 1 ст.
  • Вершкове масло - 100 г

Для крему

  • Вершки 33% - 200 мл
  • Цукрова пудра - 70 г

У каструлю з товстим дном влити воду. Додати вершкове масло та покласти каструлю на вогонь. Розчинити масло у киплячій воді.

Читайте такожНіжні мереживні млинці: як приготувати апетитні смаколикиВсипати борошно у киплячу воду й швидко перемішати, щоб утворилася гладка маса без грудочок. Дати тісту трохи охолонути.

Потім по одному ввести у тісто яйця, після кожного інтенсивно перемішуючи. Має вийти в'язка, однорідна маса, трохи блискуча.

Ложкою або за допомогою кулінарного мішка викласти на деко еклери на відстані один від одного 3-4 см. Відправити їх у духовці за температури 190-200°С і випікати 10-15 хвилин. Потім зменшити температуру до 175°С і залишити у духовці ще 15-20 хвилин. Еклери підрум'яняться. Дістати тістечка з духовки.

Приготування крему. Жирні вершки збити з цукровою пудрою до отримання густого крему.

Розрізати еклери ножем і начинити збитими вершками. Або, якщо є кондитерський шприц, можна скористатися ним для наповнення еклерів. Перед подачею до столу еклери можна посипати цукровою пудрою.

Еклери з сирно-вершковим кремом

  • Борошно - 130 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Вода - 250 мл
  • Сіль - дрібка
  • Яйце - 3-4 шт.

Для крему

  • Вершковий сир - 200 г
  • Вершки 33% - 300 мл
  • Цукрова пудра - за смаком

Довести до кипіння воду. Додати сіль, вершкове масло й довести все до кипіння ще раз. Потім зняти каструльку з вогню і всипати борошно. Швидко перемішати все, поки не вийде однорідне тісто. Дати йому трохи охолонути.

Далі ввести по одному яйця, щоразу перемішуючи тісто ложкою або лопаткою. При цьому третє яйце краще збити в окремій мисці і по одній столовій ложці додати до тіста. Якщо знадобиться, таким же чином ввести ще одне яйце. Тісто в результаті повинно вийти досить м'яке, але добре тримати форму.

За допомогою кондитерського мішка або просто чайної ложки відсадити тісто на деко на невеликій відстані один від одного. Відправити у розігріту до 180°С духовку й випікати приблизно 30 хвилин. Готові еклери остудити на решітці.

Приготування крему. Вершковий сир збити з цукровою пудрою. Окремо збити вершки. З'єднати вершки та сирну масу, збити все до однорідності.

Наповнювати еклери кремом можна за допомогою кондитерського шприца або просто роблячи надрізи збоку і вкладаючи туди крем. Готові еклери можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: