Лимонад чудово втамовує спрагу і рятує в спекотну погоду. Якщо є можливість, не купуйте, а готуйте домашній лимонад - без консервантів, добавок і зайвого цукру. Для класичного рецепту потрібні всього 3 інгредієнти, а ви точно будете знати, що поклали в освіжаючий напій.
Раніше ми розповідали, як замаринувати печериці для барбекю.
Класичний лимонад
Класика - це, звичайно, лимонад з лимоном. І це найпростіший рецепт напою.
Інгредієнти:
- вода - 2 л;
- цукор - 350 г;
- лимонний фреш (свіжовичавлений сік) - 350 мл.
Змішайте 250 мл води з цукром, поставте на вогонь і доведіть до кипіння - потрібно, щоб цукор розчинився. Остудіть сироп, додайте воду, що залишилася, і лимонний сік та перемішайте.
Лимонад домашній з апельсинів
Можна зробити менш солодкий напій - прибрати частину цукру з рецепта і додати солодкості за рахунок апельсинів.
Інгредієнти:
- вода - 1,5 л;
- апельсин - 3 шт.;
- лимон - 1 шт.;
- цукор - 100 г.
Зніміть цедру з апельсинів і лимона. Змішайте воду, цукор, цедру, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, а після варіть ще 5-10 хвилин. Остудіть і процідіть через сито. Додайте свіжовичавлений сік апельсинів і лимона, перемішайте і охолодіть.
Домашній лимонад з м'ятою та імбирем
Такий лимонад виходить суперосвіжуючий за рахунок м'яти і імбиру. Помірно пекучий імбир робить напій кориснішим.
Інгредієнти:
- вода - 1 л;
- цукор - 100 г;
- корінь імбиру - 3 см;
- м'ята свіжа - 1/2 пучка;
- лимонний фреш - 250 мл;
- кубики льоду.
Змішайте цукор і 120 мл води і варіть на помірному вогні - потрібно, щоб цукор розчинився. Очистіть корінь імбиру, наріжте шматочками, додайте в сироп. Покладіть листочки м'яти, перемішайте остудіть. Процідіть через сито, додайте лимонний сік і воду, що залишилася, перемішайте. Подавайте з льодом.