Замаринувати печериці для барбекю дуже просто - навіть якщо у вас під рукою тільки олія і сіль. Ділимося трьома рецептами смачних маринадів для печериць без майонезу.
Раніше ми розповідали, як приготувати фаршировані гриби - 3 варіанти смачної закуски.
Які печериці маринувати
Гриби для мангала або гриля повинні бути однакового розміру - так вони одночасно прожаряться. Якщо готуєте шашлик, то візьмітьпечериці середнього або великого розміру, щоб їх можна було нанизувати на шампури і вони не випадали з решітки. Великі гриби можна розрізати навпіл. Врахуйте також, що в процесі смаження вони трохи зменшаться в обсязі.
Перед приготуванням печериці добре помийте, а краще замочіть у воді на 10-15 хвилин, але після дайте їй стекти. Якщо потрібно, підчистіть гриби ножем.
Як замаринувати печериці для гриля
Досить буде 30 хвилин, щоб замаринувати печериці. Але якщо є час - залиште їх в маринаді на 1-1,5 години.
Класичний маринад
Найпростіший з маринадів, його можна готувати навіть на самій олії з сіллю.
Інгредієнти (на 1 кг печериць):
- олія без запаху - 4 ст. л.;
- лимонний сік - 1 ст. л.;
- сіль - за смаком;
- перець чорний мелений - 1/2 ч. л.
Змішайте олію, лимонний сік, перець і сіль, залийте маринадом гриби, перемішайте. Витримайте півгодини, а після насадіть на шампури або викладіть на решітку. Смажте до готовності, на тліючому вугіллі - близько 30 хвилин.
Сметанно-часниковий маринад
Часник в складі соусу надає грибам особливий смак і аромат.
Інгредієнти (на 1 кг печериць):
- сметана - 100 г;
- вершкове масло - 100 г;
- сіль - за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- часник - 5 зубчиків.
Розтопіть вершкове масло і змішайте зі сметаною, сіллю, перцем і часником, пропущеним через прес. Полийте маринадом гриби і перемішайте, щоб соус рівномірно покрив їх. Поставте в холодильник на 30 хвилин. Насадіть гриби на шампури і обсмажте до рум'яності.
Медово-соєвий маринад
Надає грибам насичений та пряний смак.
Інгредієнти (на 1 кг печериць):
- мед - 2 ч.л.;
- соєвий соус - 10 ст. л.;
- рослинна олія – 6 ст.л.;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- часник гранульований - за смаком;
- прованські трави - за смаком.
Змішайте мед, соєвий соус і олію, додайте сіль, чорний перець, прованські трави та часник. Залийте гриби маринадом, залиште на 30 хвилин. Викладіть мариновані печериці на решітку або насадіть на шампури. Обсмажте до готовності протягом 10-12 хвилин, поки гриби не стануть м'якими.