Як варити компот з яблук на зиму - рецепти / depositphotos.com

Яблучний компот вважається одним з найбільш корисних напоїв, як мінімум, тому що не викликає алергії, а це значить, що його сміливо можна давати дітям. До того ж, яблука містять велику кількість магнію, кальцію, калію, фосфору і заліза, а також вітамінів В, С, Е і РР. УНІАН розповість, які яблука для компоту можна брати і як готувати смачний напій.

Раніше ми говорили про те, як вариться компот з вишні-п'ятихвилинка і інші варіації зимової консервації.

Компот зі свіжих яблук класичний

  • Яблука - 1 кг
  • Вода - 3 л
  • Цукор - 400 г

У каструлю налити воду, довести її до кипіння. Додати цукор, перемішати і варити до повного його розчинення. Яблука вимити, видалити серцевину і нарізати часточками. Викласти в каструлю, довести компот до кипіння і проварити протягом 5-10 хвилин. Напій можна пити відразу або законсервувати, переливши в стерилізовані банки.

Відео дня

Компот з яблук в каструлі з апельсином і корицею

  • Яблука - 800 г 
  • Апельсин- 1 шт.
  • Цукор - 250-300 г
  • Кориця мелена - 1 щіпка 
  • Вода - 2,5 л

Апельсин ретельно вимити гарячою водою, а потім витерти насухо рушником. Так зробити 3 рази, щоб змити віск, яким часто обробляють фрукти. Потім апельсин, не очищаючи, нарізати кружечками або часточками, попередньо вийнявши кісточки.

Воду закип'ятити, викласти в стерилізовані банки яблука без кісточок, нарізані часточками. Зверху - апельсини, а потім залити фрукти окропом. Накрити банки кришками і залишити на 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю, додати цукор і корицю, довести до кипіння. Перемішати і варити на повільному вогні 5-10 хвилин. Киплячим сиропом залити фрукти в банках і закрити кришками.

Рецепт компоту з яблук на зиму з виноградом

  • Яблука - 4-5 шт.
  • Виноград - для заповнення банки на 2/3 об'єму
  • Вода - близько 2 л
  • Цукор - 2 склянки об'ємом 200 мл 

Яблука вимити, цілком, не нарізаючи, викласти в банки. Виноград також помити і цілком, гронами, теж помістити в банки. Приготувати сироп - на кожен літр води використовувати 200 гр цукру, варити, помішуючи до повного розчинення. Воду і цукор беріть, враховуючи обсяг ваших банок. Киплячий сироп розлити по банках, накрити кришками.

Банки поставити в каструлю на дерев'яну решітку, залити водою до горлечка. Стерилізувати 15 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Простерилізовані банки дістати з каструлі і відразу ж закатати кришками.

Як варити компот з яблук і ягід

  • Червона і біла смородина - 1 кг
  • Чорна смородина - 100 гр
  • Сливи - 1 шт.
  • Абрикоси - 1 шт.
  • Яблука - 1 шт
  • Груша - 0,5 шт.
  • Персики - 0,5 шт.
  • Апельсинова цедра - 50 гр
  • Цукор - 300 гр
  • Гвоздика - 5 гр

Банки простерилізувати, вимити смородину і викласти в ємності. Всі фрукти вимити, видалити кісточки, нарізати часточками і рівномірно розподілити по банках. Туди ж додати апельсинові кірки і залити інгредієнти в банках окропом. Почекати 10 хвилин, потім воду злити в каструлю, додати цукор, проварити до повного розчинення. Потім залити киплячим сиропом фрукти в банках, додати гвоздику і закатати кришками.

Вас також можуть зацікавити новини: