Борщ з квашеною капустою виходить дуже ароматним і наваристим. Квашена капуста дуже виручить, якщо немає свіжої капусти, зате є баночка квашеної з припасів на зиму. УНІАН пропонує найсмачніший і найароматніший рецепт українського борщу з квашеної капусти.
Раніше ми писали, як приготувати українські цибульники. Їх традиційно готують до борщу.
Борщ з квашеною капустою і куркою
Куряче м'ясо краще брати на кістці, щоб бульйон був ароматним.
Інгредієнти:
- курка - 300 г;
- квашена капуста - 230 г;
- картопля - 700 г;
- цибуля - 1 шт.;
- морква - 1 шт.;
- буряк маленька - 1 шт.;
- помідори - 2 шт.;
- часник - 2 зубчики;
- соняшникова олія - 4 ст. л.;
- лавровий лист - 1 шт.;
- зелень - пучок;
- сіль, мелений перець за смаком.
Курку викласти в каструлю з водою і зварити бульйон (приблизно 40-50 хвилин). Після закипання потрібно зняти піну або злити першу воду, щоб бульйон був прозорим. Моркву і буряк почистити і натерти на тертці, моркву дрібно нарізати. Картоплю почистити і нарізати кубиками.
У курячий бульйон викласти картоплю і варити її до готовності (20-25 хвилин). Поки вариться картопля - приготувати зажарку.
Покладіть цибулю і моркву на сковороду з гарячою олією, обсмажте 2 хвилини, додайте буряк і обсмажте ще 3 хвилини. Влити в сковороду нарізані помідори і томатну пасту. Тушкуйте овочі під кришкою пару хвилин.
Квашену капусту промити під проточною водою, якщо вона кисла. Додати капусту в зажарку. Влити в сковороду кілька ополоників гарячого бульйону з каструлі і тушкувати овочі ще 10 хвилин під кришкою. Наприкінці додати в зажарку тертий часник.
Коли картопля буде готова, викласти в каструлю лавровий лист і зажарку. Варити борщ ще 5 хвилин. В самому кінці додати спеції і зелень. Варити борщ слід в самому кінці, щоб не пересолити, оскільки квашена капуста сама по собі солона.