Борщ з квашеною капустою / фото depositphotos.com

Борщ з квашеною капустою виходить дуже ароматним і наваристим. Квашена капуста дуже виручить, якщо немає свіжої капусти, зате є баночка квашеної з припасів на зиму. УНІАН пропонує найсмачніший і найароматніший рецепт українського борщу з квашеної капусти.

Раніше ми писали, як приготувати українські цибульники. Їх традиційно готують до борщу.

Борщ з квашеною капустою і куркою

Куряче м'ясо краще брати на кістці, щоб бульйон був ароматним.

Відео дня

Інгредієнти:

  • курка - 300 г;
  • квашена капуста - 230 г;
  • картопля - 700 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.;
  • буряк маленька - 1 шт.;
  • помідори - 2 шт.;
  • часник - 2 зубчики;
  • соняшникова олія - 4 ст. л.;
  • лавровий лист - 1 шт.;
  • зелень - пучок;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Курку викласти в каструлю з водою і зварити бульйон (приблизно 40-50 хвилин). Після закипання потрібно зняти піну або злити першу воду, щоб бульйон був прозорим. Моркву і буряк почистити і натерти на тертці, моркву дрібно нарізати. Картоплю почистити і нарізати кубиками.

У курячий бульйон викласти картоплю і варити її до готовності (20-25 хвилин). Поки вариться картопля - приготувати зажарку.

Покладіть цибулю і моркву на сковороду з гарячою олією, обсмажте 2 хвилини, додайте буряк і обсмажте ще 3 хвилини. Влити в сковороду нарізані помідори і томатну пасту. Тушкуйте овочі під кришкою пару хвилин.

Квашену капусту промити під проточною водою, якщо вона кисла. Додати капусту в зажарку. Влити в сковороду кілька ополоників гарячого бульйону з каструлі і тушкувати овочі ще 10 хвилин під кришкою. Наприкінці додати в зажарку тертий часник.

Коли картопля буде готова, викласти в каструлю лавровий лист і зажарку. Варити борщ ще 5 хвилин. В самому кінці додати спеції і зелень. Варити борщ слід в самому кінці, щоб не пересолити, оскільки квашена капуста сама по собі солона.

Вас також можуть зацікавити новини: