Головні секрети смачних та соковитих відбивних / фото depositphotos.com

Кожна господиня хоче порадувати своїх рідних, та й гостей теж, смачною стравою. Правда, не завжди хочеться стояти біля плити цілий день, щоб потім все з'їли за 30 хвилин. Такою швидкою та смачною стрвою можуть стати відбивні.

УНІАН розбирався, як смажити відбивні та які таємниці приховує страва.

Раніше ми писали, як приготувати ніжне т ситне м'ясо по-французьки.

Відео дня

Як смажити відбивні  - головні правила

Для страви можна використовувати не тільки свинину. Смачні відбивні виходять також з яловичини, курятини та індичатини.

Перше правило - добре відбити м'ясо.

Друге правило - правильне панірування з яйця та борошна. Спочатку добре відбите м'ясо потрібно обваляти в борошні, потім вмочити в яйця, після чого знову обваляти в борошні.

Третє правило - смажити відбивні потрібно в добре розігрітій олії на середньому вогні. Важливо пам'ятати, що різне м'ясо готується протягом різного часу:

  • курячі відбивні, як і з індички, смажаться з обох сторін по 3-4 хвилини;
  • свинячі відбивні смажаться по 6-8 хвилин з обох сторін;
  • відбивні з яловичини готуються по 5 хвилин з кожного боку.

Варто відзначити, що після обсмажування рекомендується помістити відбивні на 20 хвилин в духовку при температурі 200°C.

Що робити, щоб відбивні були м'якими - важливий нюанс

Незалежно від виду м'яса, яке ви купили, щоб отримати м'які та соковиті відбивні, їх краще попередньо замаринувати. Наприклад, можна використовувати маринад з цибулею (як і для шашлику) або товчений часник.

Якщо м'ясо виявилося дуже жорстким, то перед тим, як готувати, його можна потримати у вині або лимонному соку. Кислота допоможе розм'якшувати волокна.

Крім того, важливо пам'ятати, що солити блюдо можна тільки в кінці приготування. Якщо додати сіль одразу, то м'ясо пустить сік та стані сухим.

"Фальшиві" відбивні - рецепт, який підкорить кожного

Такі відбивні не поступаються за смаком звичайним. Та й часу на їх приготування потрібно менше.

Що потрібно для "фальшивих" відбивних:

  • улюблений м'ясний фарш - 400 г;
  • спеції за смаком;
  • яйце для панірування - 1 шт;
  • борошно для панірування - 100 г;
  • рослинне масло.

Як приготувати:

  1. Фарш змішуємо зі спеціями, в тому числі й з сіллю, після чого ретельно перемішуємо.
  2. В окремій ємності збиваємо яйце, а в іншу насипаємо борошно.
  3. Надаємо фаршу круглу або овальну форму.
  4. Отримані "відбивні" паніруємо в борошні та яйці.
  5. Смажимо наш напівфабрикат на сковороді з двох сторін до повної готовності.

Якщо є бажання, то можна додати на одну зі сторін сир та потримати під кришкою до двох хвилин, щоб він розплавився. Таким чином вийде варіант "по-французьки".

Вас також можуть зацікавити новини: