
Основа смачного розсольнику - огірковий розсіл, завдяки якому над назвою самого частування довго думати не довелося.
УНІАН зібрав найкращі рецепти першої страви, яку зможе приготувати навіть господиня-початківець.
Раніше ми пропонували рецепт солянки класичної.
- Розсольник - рецепт із перловкою
- Розсольник - рецепт із рисом і куркою
- Розсольник ленінградський
- Пісний розсольник із рисом або гречкою
Розсольник - рецепт із перловкою

- бульйон м'ясний - 500 мл
- перловка - 30 г
- масло вершкове - 20 г
або
- олія рослинна - 20 г
- картопля - 2-3 шт
- цибуля - 1 шт
- морква - 1-2 шт
- огірки солоні - 2-4 шт
- розсіл огірковий - 100 мл
- лавровий лист - 2 шт
- сметана - 2 ст.л
- зелень - за смаком
- сіль - за смаком
- перець чорний горошком - за смаком
Перловку перебрати, промити, залити холодною водою і варити 10 хвилин. Моркву і цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити до готовності. Огірки нарізати кубиками, залити м'ясним бульйоном, варити 40 хвилин. Всипати перлову крупу разом із водою, в якій вона варилася, додати нарізану картоплю і варити ще 10 хвилин. Додати пасеровані овочі, варити до готовності. Наприкінці влити огірковий розсіл, посолити і довести до кипіння. Перед подачею додати сметану та дрібно нарізаний кріп.
Розсольник - рецепт із рисом і куркою
Кількість інгредієнтів розрахована на каструлю об'ємом 1.5-2 л.
- Куряче філе - 150 г
- Рис - 50 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Картопля - 1 шт
- Огірки солоні - 2 шт
- Розсіл - 2-3 ст.л.
- Сіль - за смаком
- Приправи - за смаком
- Зелень - за смаком
Відварити куряче філе з сіллю з лавровим листом протягом 30-40 хвилин. Промити рис, овочі нарізати кубиками. Після готовності бульйону витягнути з нього курку, збільшити вогонь, додати картоплю і рис. На розігрітій сковороді обсмажити дрібно нарізані моркву і цибулю.
Читайте такожКурячі стегенця в духовці і на сковороді: 4 чудових стравиїх у розсольник. Коли суп буде готовий, зменшити вогонь і додати огірки з розсолом, перемішати. Посолити, поперчити, додати приправи та зелень. Під кришкою "томити" розсольник ще 10-15 хвилин, потім подавати до столу.
Розсольник Ленінградський

- Яловичина на кістці - 200-250 г
- Картопля - 150-200 г
- Огірки солоні - 2 шт.
- Рис - 2 ст.л
- Морква - 80 г
- Цибуля ріпчаста - 70 г
- Олія рослинна - 2 ст.л
- Томатна паста - 1,5 ст.л
- Петрушка свіжа - за смаком
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Вода - 2,5 л
Яловичину промити, залити холодною водою, поставити на сильний вогонь. Дочекатися, поки вода закипить, зняти піну і зменшити вогонь. Посолити, накрити кришкою і варити 40-45 хвилин. Дістати м'ясо, відокремити від кістки, повернути в каструлю. Цибулю і моркву почистити, дрібно нарізати, обсмажити на сковороді до готовності. Додати томатну пасту, перемішати, тушкувати 5-7 хвилин. Викласти зажарку в тарілку, сковороду помити.
Читайте такожЩо робити, якщо пересолили блюдо: ці хитрощі допоможуть врятувати їжунарізати кубиками, висипати на сковорідку без олії, тушкувати 5 хвилин. Промити рис, додати в бульйон. Картоплю очистити, нарізати кубиками, додати в розсольник. Варити 10-15 хвилин. Потім викласти засмажку й огірки, готувати протягом 5-7 хвилин. За потреби поперчити або посолити суп. Наприкінці додати петрушку, вимкнути вогонь, накрити кришкою, дати настоятися 15 хвилин і потім подавати до столу.
Пісний розсольник із рисом або гречкою
- Рис або гречана крупа - 0,3-0,5 склянки
- Картопля - 3-4 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Огірки солоні - 2-3 шт.
- Сіль - за смаком
- Цукор - 0,5 ч. л.
- Перець - за смаком
- Спеції - за смаком
- Томат-паста - 1-2 ст.л
- Олія рослинна - 30 г
- Зелень - за смаком
У каструлю налити 2.5 л. води, довести до кипіння. Промити рис, очистити та нарізати картоплю. Викласти в каструлю, варити 15 хвилин. Моркву та цибулю почистити, подрібнити й обсмажити на сковороді протягом 3 хвилин. Туди ж додати натерті огірки, тушкувати ще 2 хвилини. Викласти томатну пасту, перемішати, тушкувати кілька хвилин до м'якості.
Додати зажарку в каструлю, посолити, поперчити, перемішати. Варити на маленькому вогні 5 хвилин, потім накрити кришкою, дати настоятися і подавати до столу.