
Ця незаперечна перевага підкріплюється ще й тим, що калорії рахувати теж не треба. Таку дієту обирають для себе багато знаменитостей, а потім дають захоплені відгуки і діляться результатами. Детально про те, як схуднути на дієті Дюкана, ми розповідали в попередній статті.
Сьогодні поділимося корисними і смачними рецептами, які допоможуть урізноманітнити ваше меню.
- Курка в дієтичному кетчупі - рецепт для мультиварки або плити
- Риба смажена у фользі
- Салат із печінки дієтичний
- Гарбузові коржі за Дюканом
Курка в дієтичному кетчупі - рецепт для мультиварки або плити
- курка (або частини) - 1.5 кг;
- дієтичний кетчуп - 3 ст.л;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- сіль, спеції - за смаком.
Зняти з курки шкірку, якщо ціла - порізати на частини. Скласти в чашу мультиварки або в товстостінну каструлю. Цибулю почистити, порізати кубиками. Додати до курки разом із кетчупом. Посолити, поперчити.
Якщо готуєте в мультиварці, то виставити режим "Випічка", час - 40 хвилин. На плиті принцип той самий, але потрібно стежити за кількістю рідини і підливати воду за потреби.
Риба смажена у фользі

- риба (будь-яка, на ваш смак) - 1 кг;
- фольга для запікання;
- сіль, спеції - за смаком;
- олія рослинна - для змащування;
- лимонний сік.
Читайте такожСмузі для схуднення - 5 рецептів ефективних детокс-напоївпромити, очистити та нарізати шматочками. За бажанням можна купити філе. Змастити олією, викласти на фольгу. Посолити, посипати спеціями, скропити лимонним соком.
Якщо вам дозволяє етап дієти, то можна до страви додати ріпчасту цибулю або помідор.
Загорнути рибу у фольгу, викласти на суху сковороду. Накрити кришкою, готувати 7 хвилин на середньому вогні, періодично перевертаючи. Подавати страву гарячою.
Салат із печінки дієтичний
- печінка (відварна або смажена) - 150-200 гр;
- морква варена - 1-2 шт;
- яйця - 2-3 шт;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- зелень - за смаком;
- майонез за Дюканом - 100 гр.
Печінку приготувати зручним для вас способом. Яйця з морквою відварити та очистити. Цибулю очистити, нарізати кубиками. Залити окропом і залишити на 5 хвилин. Потім воду злити, промити холодною. Така процедура потрібна, щоб прибрати різкий смак і запах цибулі.
Печінку, моркву та яйця натерти на тертці. Змішати з цибулею та нарізаною зеленню. Додавати майонез тільки перед подачею на стіл.
Гарбузові коржі за Дюканом

- запечений гарбуз - 350-400 гр;
- яйце - 1 шт;
- крохмаль або борошно з вівсяних висівок - 5 ст.л;
- сіль - 1\3 ч.л;
- замінник цукру - за смаком;
- ваніль - 0.5 ч.л.
Запечений гарбуз натерти на тертці, додати сіль, яйце, замінник цукру, крохмаль (або борошно з висівок). Суміш перемішати, в цей час розігріти пательню з олією. Викласти столовою ложкою порційні оладки. Коли кожен із них на 2\3 пропечеться - перевернути і смажити до готовності.
Вас також може зацікавити: