Дієта Дюкана - білкова / фото pirog-na-zakaz.ru

Суть дієти в тому, що, харчуючись за методикою Дюкана, можна їсти будь-яку кількість їжі в будь-який час. Головне - дотримуватися основних принципів дієтолога і пам'ятати, що основа дієти - білкові продукти. Раніше ми пропонували меню для дієти Дюкана.

Більш того, немає необхідності підраховувати калорії, а організм при ній швидко спалює жири.

Дієта Дюкана припала до смаку Дженніфер Лопес, Кейт Міддлтон та Бейонсе.

Етапи дієти

Дієта Дюкана складається з чотирьох етапів: перший - "атака", коли можна їсти тільки білкові продукти; другий - "чергування", додаються овочі; наступний - "закріплення", коли можна їсти один фрукт і шматочок твердого сиру в день; останній - "стабілізація", коли людина повертається до звичного режиму харчування.

Пам'ятайте, що на будь-якому етапі дієти Дюкана необхідно пити по 2 літри чистої води в день, намагатися ходити пішки якомога більше (мінімум по півгодини у день). А також обов'язково - ложка вівсяних висівок на день.

Дієта Дюка: що можна їсти на першому етапі - найбільш жорсткому

На етапі "атаки" необхідно їсти білкові продукти з низьким вмістом жирів і вуглеводів, серед яких: біле м'ясо птиці, яловичина (тільки нежирна), печінка куряча, риба, м'ясо кролика, морепродукти, знежирений кефір, сир і молоко, раки. Готувати їх необхідно без жиру!

Тривалість цього етапу, залежно від вашої ваги, від 2 до 7 днів, максимум - 10 (якщо ви хочете скинути 5-10 кг - 2-3 дні; 10-20 кг - 3-5 днів; 20-30 кг - 5-7 днів; понад 30 кг - 10 днів).

Заборонено цукор, але можна його замінники. Споживання солі намагайтеся істотно зменшити.

Обов'язково - ложка вівсяних висівок на день.

Читайте такожУчені дізналися, чому деякі люди ніколи не гладшають

Переходимо до етапу "чергування"

На цьому етапі дієти Дюкана необхідно чергувати білкові дні з білково-овочевими: один день їмо тільки білки, на наступний додаємо до них овочі (але можна і 3/3 або 5/5). Зазначимо, що їх можна їсти в необмеженій кількості.

Але не можна овочі, що містять багато крохмалю - картопля, рис, зернові та бобові.

Споживання вівсяних висівок збільшується до двох ложок у день.

Як правило етап "чергування" розраховується за формулою - 7 днів на кожен зайвий кілограм.

Третій етап дієти

На етапі "закріплення" у того, хто худне, відбувається закріплення досягнутої ваги. Щоб визначити, скільки триватиме цей етап, необхідно скористатися формулою: 10 днів на кожен скинутий кілограм - якщо ви скинули 9 кг, то його тривалість становитиме 90 днів.

Можна їсти білкові продукти, овочі, але вже можна дозволити собі фрукти, за винятком бананів, винограду та черешні. Більш того, на цій фазі можна дві порції крохмалистих продуктів на тиждень, наприклад, макарони і картоплю.

Пам'ятайте, що один день обов'язково має бути чисто білковим.

Етап "Стабілізація"

Ось і час переходити до нормального режиму харчування. Але, як правило, дієта навчила того, хто худне, не захоплюватися солодкими і борошняними продуктами, тому людина позбавляється багатьох нездорових харчових звичок.

На цій фазі один день у тиждень має бути суто білковим. І не забувайте про вівсяні висівки - завжди по три столові ложки на день.

фото myaltynaj.ru

Кому протипоказана дієта Дюкана

Тим, хто страждає від хвороб нирок, печінки, порушення обміну речовин. Також заборонена ця дієта людям з подагрою, при вагітності й годуванні груддю. Є й обмеження за віком - до 18 років.

Мінуси дієти

Через надлишок білка людина може почуватися стомленою, у неї пропадає апетит. Також серед негативних моментів - неприємний запах з рота і від тіла.

Можливі гормональні збої, проблеми з жовчним і запори. Також через надлишок білка в організмі відбувається підвищення рівня холестерину в крові.

Відео: Енциклопедія краси