Готуємо рибний суп - рецепт простої страви / фото ua.depositphotos.com

Збалансоване харчування - запорука міцного здоров'я, тому, окрім м'яса, обов'язково готуйте рибу. Впевнені, що у кожного є улюблена рибна страва, а як щодо рибного супу?

Раніше ми розповідали, як зробити яйце пашот, а сьогодні розкриємо тонкощі приготування рибного супу.

Існує два основні варіанти приготування цієї страви. Найчастіше господині готують рибний суп зі свіжої риби, або рибний суп з консерви. Страва зі свіжої риби, звісно, приносить більше користі організму. Хоча, декому більше смакує рибний суп з консервів. Пропонуємо до приготування легкий рибний суп з лосося.

Відео дня

Рибний суп з вершками та лососем - простий рецепт на кожен день

Лосось - одна з найніжніших риб. Його часто використовують у високій кухні, завдяки смаковим якостям та насиченому кольору. Суп з цією рибою точно смакуватиме всій сім'ї.

Для приготування потрібно:

  • лосось - 300 г;
  • горбуша - 400 г;
  • картопля - 5-6 шт;
  • сіль та чорний перець - за смаком;
  • лавровий лист - 2-3 шт;
  • чорний перець горошок - 5 шт;
  • морква - 1 шт;
  • цибуля - 2 шт;
  • улюблена зелень - за смаком;
  • вершкове масло - 70 г;
  • вершки - 400 мл;
  • вода - 3 л.

Розпочнемо приготування з рибного бульйону. Промийте горбушу, очистіть одну цибулину. Помістіть все це у каструлю, залийте водою та готуйте на помірному вогні. Додайте сіль та спеції. Під час закипання позбувайтеся пінки.

Другу цибулину та моркву поріжте кубиками. Картоплю наріжте соломкою. Розігрійте на сковороді 50г вершкового масла, почніть обсмажувати картоплю. Коли вона зарум'яниться, додайте цибулю та моркву.

Філе лосося поріжте порційними невеликими шматками, посоліть та залиште на деякий час.

Готовий бульйон процідіть від зайвої піни та залишків риби, перелийте у чисту каструлю, помістіть туди всі овочі та готуйте до закипання. У киплячий суп додаємо філе лосося, залишаємо варитися на 4-5 хв. Після цього доводимо суп до смаку спеціями. 

Залишаємо суп на маленькому вогні на 2 хвилини, а потім додаємо вершки та 20 г вершкового масла, помішуємо та знімаємо з вогню.

Подавайте із зеленню та свіжим багетом. Нехай смакує!

Вас також можуть зацікавити новини: