Як зварити яйце пашот - корисні поради на УНІАН / фото ua.depositphotos.com

Яйце пашот не є вже аж такою екстраординарною стравою. За бажанням, його приготувати навіть легше, ніж звичайну яєчню зі смаженими овочами. УНІАН зібрав секрети, як зварити яйце пашот так, щоб здивувати близьких.

Перед тим, як приготувати яйце пашот, переконайтеся, що всі інгредієнти на місці, бо сам процес приготування займає лічені хвилини і відволікання уваги на пошуки потрібних продуктів може зіпсувати страву.

Раніше УНІАН писав, як варити яйця круто, некруто і пашот.

Відео дня

Як приготувати яйце пашот - хитрощі шеф-кухарів

Рецепт таких яєць досить простий - на відміну від інших популярних яєчних страв, яйце пашот варять без шкаралупи. Ось кілька секретів, як зробити яйце пашот:

  • У жодному разі не соліть воду. Попри те, що в багатьох рецептах все-таки вказана сіль, досвідчені кухарі закликають не солити воду. В іншому випадку ризикуєте отримати з яйця "шмаття". Саме яйце краще виливати через "воронку" - її легко збити віничком (білок у такому випадку рівномірно огорне жовток).
  • Не нагрівайте надто воду - окріп пошкодить ваш жовток.
  • Дотримуйтесь часу. Скільки варити яйце пашот залежить від того, якої консистенції ви чекаєте від жовтка: 3 хвилини - для желеподібного жовтка, від 5 хвилин - для пружнішого жовтка. Щоб страва не перетворилася у кашу, перед тим як готувати яйце пашот, проколіть його і варіть 10 секунд до того, як розбити в воду. 
  • Заморозьте яйця. У замороженому вигляді у жовтка більше шансів швидко "схопитися" при контакті з окропом. Також яйце можна заморозити ввечері, а вже зранку продовжити його приготування. Для цього відправте яйце на 20 секунд в розігріту воду, а потім швидко перекиньте його в холодну з льодом і залиште на ніч в холодильнику. З ранку проваріть його всього 30 секунд.

Будь-яка процедура з яйцем пашот не займає більше 5 хвилин - пам'ятайте про це, коли будете вибирати, що приготувати, щоб не витрачати багато часу.

Як зробити яйце пашот в духовці або мультиварці

Можна приготувати яйце пашот в мікрохвильовці, але найпопулярнішим способом, мабуть, залишається яйце пашот в пакеті - в цьому випадку ви просто опускаєте в киплячу воду вже попередньо розбите в пакеті яйце.

Крім того, існують інші шляхи, які полегшать вам приготування французького делікатесу, наприклад, яйце пашот в духовці або, для тих, хто дотримується дієти, яйце пашот в мультиварці.

Вам знадобляться:

  • яйце - 1 шт;
  • вода - 1 л;
  • багет (грінки), петрушка - для прикраси;
  • сіль - за смаком;
  • рослинна олія - 1 ч. л.

Для рецепта в мультиварці вам, крім усього іншого, знадобляться формочки для кексів. Змастіть їх розтопленим маслом і акуратно помістіть всередину яєчну "рідину", посоліть її. Мультиварку заправте водою, готуйте все в режимі "варіння на пару" приблизно дві хвилини під кришкою і дві хвилини - без. Подавати закуску радять з багетом, чорним перцем і петрушкою.

У духовці слід готувати трохи інакше. Використовуйте всі ті ж формочки для кексів, щоб ваші яйця не "розпалися" в процесі приготування. У кожне відділення влийте по столовій ложці води, посоліть, поперчіть. Запікайте при 200°C 12-15 хвилин (можна і менше, якщо ви хочете в результаті отримати "водянистий" жовток). Наприкінці прикрасьте зеленню, подавайте з багетом або грінками.

Вас також можуть зацікавити новини: