Кабачкові оладки - це прекрасний літній рецепт/ фото ua.depositphotos.com

У сезон кабачків настає момент, коли вже не знаєш, що ще можна з них приготувати. Тому розглянемо, як зробити кабачкові оладки.

Кабачкові оладки на кефірі

Смачні кабачкові оладки вийдуть на кефірі - він додасть тісту ніжної текстури. Для цього рецепта знадобляться:

  • кабачок - 2 шт;
  • яйце - 1 шт;
  • кефір - 1 ст;
  • борошно - 1/2 ст.
  • сіль - 1 ч.л.;
  • сода 1/2 ч.л.
  • олія для смаження.

Спочатку кабачки подрібнюємо за допомогою великої терки і солимо. Вони мають недовго полежати, щоб вийшла зайва рідина. Далі їх потрібно відтиснути і можна приступати до готування. Додаємо всі інгредієнти та перемішуємо.

Відео дня

Розігріваємо сковорідку з олією. Тісто найзручніше викладати ложкою. Оладки обсмажуємо до готовності.

Щоб позбутися зайвої олії, можна викласти їх після обсмажування на серветки. Подавати найсмачніше з пилу з жару.

Кабачкові оладки - рецепт без кефіру

Крім того, існує метод, як приготувати кабачкові оладки без додавання кефіру. Для цього знадобляться:

  • кабачок - 2 шт;
  • яйце - 1 шт;
  • борошно - 3 ст.л.;
  • цибуля - 1 шт;
  • зелень і спеції за смаком;
  • олія для смаження.

Спочатку необхідно підготувати кабачки - їх треба почистити та натерти на тертці. Як і в попередньому рецепті солимо і через 15 хвилин віджимаємо зайву рідину.

Цибулину нарізаємо дрібним кубиком, а потім змішуємо всі інгредієнти в мисці й обсмажуємо наші оладки до готовності.

За бажанням можна також приготувати кабачкові оладки з сиром. Для цього натріть бажану кількість улюбленого сиру на етапі змішування тіста. Вибираючи різні смаки можна змінити підсумковий результат страви.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати салат із кабачків на зиму.

Вас також можуть зацікавити новини: