Манник - смачний пиріг, який дуже легко готується з доступних інгредієнтів. Така випічка прекрасно підійде в якості частування, як на свята, так і в будні дні.
Раніше УНІАН писав, що приготувати з кефіру на сковороді і в духовці, а зараз ми розповімо, як легко і просто зробити смачний манник на кефірі.
Існує безліч рецептів і різних хитрощів, якими користуються господині під час приготування пирога з манної крупи. Багато хто готують манник на молоці або манник на сметані. Але щоб випічка вийшла більш ніжною і м'якою, краще все-таки використовувати кефір і не додавати борошно. А ось заощадити час у вас вийде, якщо будете готувати манник у мультиварці.
Манник на кефірі без борошна - рецепт
При дотриманні простих порад нижче такий манник завжди виходить ніжним і смачним.
Інгредієнт
Для приготування манника вам знадобляться:
- манна крупа - 1 ст.
- кефір (3.2%) - 1 ст.;
- яйце - 3 шт.;
- розпушувач тіста - 2 ч. л.;
- цукор - 0.75 ст.;
- ванілін - 5 г;
- масло рослинне - 1-2 ст. л.
Спосіб приготування
Для початку висипаємо манку в миску, заливаємо кефіром і гарненько перемішуємо, після чого залишаємо на час до двох годин. Необхідно це для того, щоб манка гарненько розм'якшилася і набухла.
В окремій ємності змішуємо яйця з цукром так, щоб він повністю розчинився. Можна використовувати для цього міксер, однак, важливо не допустити утворення піни.
Дану суміш додаємо до манки (після того, як крупа досить настоїться в кефірі). Всипаємо розпушувач з ваніліном і все ретельно перемішуємо.
Змащуємо маслом чашу мультиварки для випікання і викладаємо в неї тісто. Випікаємо манник 60 хвилин і ще 10-15 даємо йому постояти в закритій мультиварці. Коли манник охолоне, прикрашаємо і подаємо до столу.