
Втомилися "бігати" у пошуках відповідей на питання, як зробити моркву по-корейськи за 5 хвилин, що входить у заправку для корейської моркви і чи можна зробити її на звичайній тертці? Тоді цей рецепт і кілька слушних порад точно вам не завадять.
Морква по-корейськи – досить популярний салат, який складається з нарізаної тонкими соломками або ж натертої моркви, а також часнику, рослинного масла і різних приправ.
Відомо, що створювали його у якості альтернативи страви корейської кухні кімчхі (гостра квашена пекінська капуста).
Морква по-корейськи: рецепт
Для приготування салату зазвичай використовують спеціальну "корейську" тертку. Однак, можна зробити моркву по-корейськи на звичайній тертці або за допомогою ножа.
Інгредієнти
- морква – 250 г;
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль – 1/3 ч. л.;
- часник – 2-3 зубчики;
- оцет – 1/2 ст. л.
- масло – 20 г
- червоний, чорний перець, коріандр – за смаком.

Спосіб приготування
Для початку моркву необхідно помити і очистити. Після цього овоч натираємо, посипаємо сіллю та цукром, потім додаємо червоний і чорний перці, а також коріандр. Ретельно перемішуємо.
Далі подрібнюємо часник, додаємо його у салат разом з оцтом і віджимаємо зайвий сік.
На завершення процесу приготування у салат додаємо гаряче масло і гарненько перемішуємо. Бажано залишити моркву в холодильнику на пару годин.
Раніше УНІАН писав, як приготувати старовинне українське блюдо з м'яса шпундру.