Морква по-корейськи покроковий рецепт / фото ua.depositphotos.com

Втомилися "бігати" у пошуках відповідей на питання, як зробити моркву по-корейськи за 5 хвилин, що входить у заправку для корейської моркви і чи можна зробити її на звичайній тертці? Тоді цей рецепт і кілька слушних порад точно вам не завадять.

Морква по-корейськи – досить популярний салат, який складається з нарізаної тонкими соломками або ж натертої моркви, а також часнику, рослинного масла і різних приправ.

Відомо, що створювали його у якості альтернативи страви корейської кухні кімчхі (гостра квашена пекінська капуста).

Відео дня

Морква по-корейськи: рецепт

Для приготування салату зазвичай використовують спеціальну "корейську" тертку. Однак, можна зробити моркву по-корейськи на звичайній тертці або за допомогою ножа.

Інгредієнти

  • морква – 250 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – 1/3 ч. л.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • оцет – 1/2 ст. л.
  • масло – 20 г
  • червоний, чорний перець, коріандр – за смаком.
Що входить до складу приправи для корейської моркви / фото ua.depositphotos.com

Спосіб приготування

Для початку моркву необхідно помити і очистити. Після цього овоч натираємо, посипаємо сіллю та цукром, потім додаємо червоний і чорний перці, а також коріандр. Ретельно перемішуємо.

Далі подрібнюємо часник, додаємо його у салат разом з оцтом і віджимаємо зайвий сік.

На завершення процесу приготування у салат додаємо гаряче масло і гарненько перемішуємо. Бажано залишити моркву в холодильнику на пару годин.

Раніше УНІАН писав, як приготувати старовинне українське блюдо з м'яса шпундру.

Вас також можуть зацікавити новини: