Складно уявити собі теплі святкові дні і Новий рік, на які не приготували домашнє печиво. Ароматна хрустка випічка наповнить ваш будинок особливим затишком
Найпростішим у приготуванні є пісочне печиво на маргарині.
Пісочне печиво - рецепт на маргарині
Печиво на маргарині готується дуже просто і з інгредієнтів, які є у кожного вдома. Для приготування візьміть:
- маргарин - 150 г;
- цукор - 150 г;
- борошно - 350 г;
- яйця - 1 шт.;
- цедра лимона - 0.5 ч. л.;
- розпушувач - 0.5 ч. л.
Яйце збиваємо з цукром. Додаємо маргарин кімнатної температури і збиваємо до однорідності. Далі додаємо борошно, цедру і розпушувач. Замішуємо тісто і залишаємо його в холодильнику на 20 хвилин. Коли час пройде, розкачайте тісто на пласт не товще одного сантиметра. Печиво можна вирізати будь-якої форми, яка вам подобається. Випікати його потрібно близько 15 хвилин при температурі 180 градусів до рум'яності.
Якщо хочете отримати печиво з шоколадом, то просто додайте в тісто шоколадні краплі, які не тануть.
Печиво на кефірі
Печиво пісочне на кефірі вийде дуже хрустке і смачне. Для його приготування нам знадобиться:
- борошно - 270 г;
- яйця - 1 шт.;
- кефір - 100 мл;
- цукор - 75 г;
- ванільний цукор - 1 пакетик;
- сода - 0,5 ч. л.
Змішуємо всі інгредієнти, крім борошна і соди. Коли суміш стане однорідною, поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно буде м'яким і еластичним. Розкачуємо тісто на пласт товщиною близько 1 см. За бажанням можна посипати цукром з кардамоном або корицею. Далі розрізаємо тісто на квадратики або будь-яку іншу форму.
Випікати потрібно близько 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Печиво на розсолі
Як би не здавалося неймовірним, але випічку можна готувати навіть на розсолі. Для цього беремо:
- розсіл - 16 ст. л.;
- соняшникова олія без запаху - 16 ст. л.;
- цукор - 16 ст. л.;
- борошно - 3 склянки;
- сода або розпушувач - 1 ч. л.
У мисці змішуємо всі інгредієнти. Повинно вийти злегка липке тісто. З нього формуємо приблизно 30 невеликих кульок. Їх потрібно вмочити в цукор, приплюснувши, і поставити на пергамент.
Готується випічка при температурі 175 градусів близько 20 хвилин.
Раніше ми розповідали як приготувати манне печиво.