Пісочне печиво створює особливу атмосферу затишку в домі / фото ua.depositphotos.com

Складно уявити собі теплі святкові дні і Новий рік, на які не приготували домашнє печиво. Ароматна хрустка випічка наповнить ваш будинок особливим затишком

Найпростішим у приготуванні є пісочне печиво на маргарині.

Пісочне печиво - рецепт на маргарині

Печиво на маргарині готується дуже просто і з інгредієнтів, які є у кожного вдома. Для приготування візьміть:

Відео дня
  • маргарин - 150 г;
  • цукор - 150 г;
  • борошно - 350 г;
  • яйця - 1 шт.;
  • цедра лимона - 0.5 ч. л.;
  • розпушувач - 0.5 ч. л.

Яйце збиваємо з цукром. Додаємо маргарин кімнатної температури і збиваємо до однорідності. Далі додаємо борошно, цедру і розпушувач. Замішуємо тісто і залишаємо його в холодильнику на 20 хвилин. Коли час пройде, розкачайте тісто на пласт не товще одного сантиметра. Печиво можна вирізати будь-якої форми, яка вам подобається. Випікати його потрібно близько 15 хвилин при температурі 180 градусів до рум'яності.

Якщо хочете отримати печиво з шоколадом, то просто додайте в тісто шоколадні краплі, які не тануть.

Печиво на кефірі

Печиво пісочне на кефірі вийде дуже хрустке і смачне. Для його приготування нам знадобиться: 

  • борошно - 270 г;
  • яйця - 1 шт.;
  • кефір - 100 мл;
  • цукор - 75 г;
  • ванільний цукор - 1 пакетик;
  • сода - 0,5 ч. л.

Змішуємо всі інгредієнти, крім борошна і соди. Коли суміш стане однорідною, поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно буде м'яким і еластичним. Розкачуємо тісто на пласт товщиною близько 1 см. За бажанням можна посипати цукром з кардамоном або корицею. Далі розрізаємо тісто на квадратики або будь-яку іншу форму.

Випікати потрібно близько 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Печиво на розсолі

Як би не здавалося неймовірним, але випічку можна готувати навіть на розсолі. Для цього беремо: 

  • розсіл - 16 ст. л.;
  • соняшникова олія без запаху - 16 ст. л.;
  • цукор - 16 ст. л.;
  • борошно - 3 склянки;
  • сода або розпушувач - 1 ч. л.

У мисці змішуємо всі інгредієнти. Повинно вийти злегка липке тісто. З нього формуємо приблизно 30 невеликих кульок. Їх потрібно вмочити в цукор, приплюснувши, і поставити на пергамент.

Готується випічка при температурі 175 градусів близько 20 хвилин.

Раніше ми розповідали як приготувати манне печиво.

Вас також можуть зацікавити новини: