Готуємо салати на зиму: рецепти пікантної консервації для всієї родини

У період холодів ситні апетитні страви користуються більшою популярністю, ніж влітку.

Господині продовжують активно робити заготовки на зиму, тому саме час запастися безпрограшними варіантами смачної консервації. Раніше ми пропонували рецепт гарбузової каші - хіт осіннього сезону. Сьогодні поділимося добіркою нескладних салатів на зиму, які зможе приготувати кожен.

Салати на зиму з болгарським перцем, помідорами і цибулею

  • помідори - 2,5 кг;
  • огірки - 1 кг;
  • болгарський перець - 0,5 кг;
  • ріпчаста цибуля - 0.5 кг;
  • часник - 50 гр;
  • свіжа петрушка - 25 гр;
  • кріп свіжий - 25 гр;
  • оцет 9% - 40 мл;
  • цукор - 3 ст.л;
  • сіль - 2 ст.л;
  • лавровий лист - 5-7 шт;
  • чорний перець горошком - за смаком.

Вимити овочі і зелень, огірки і цибулю нарізати півкільцями. Викласти їх у велику ємність, пересипати сіллю. Видалити плодоніжки і насіння у перців, нарізати овоч довільно. Зелень подрібнити, часник очистити і нарізати пластинами. Додати перець, зелень і часник до огірків з цибулею.

Читайте такожХрусткі консервовані кабачки: смачні та прості рецептиПомідори нарізати часточками або кільцями, викласти в ємність до решти інгредієнтів. Полити овочі маслом, посипати цукром, перемішати і залишити на 15-20 хвилин, щоб овочі пустили сік. Простерилізувати банки, викласти на дно лавровий лист і перець горошком, потім наповнити банки салатом, влити 1 ч.л оцту в кожну банку.

Закатати консервацію, перевернути кришками вниз, накрити тканиною і залишити до охолодження. Зберігати в прохолодному місці.

Салати на зиму з кабачків, помідорів і болгарського перцю

  • кабачки - 1 кг;
  • помідори - 1.5 кг;
  • болгарський перець - 4 шт;
  • часник - 5-6 зубчиків;
  • цукор - 100 гр;
  • сіль - 1 ст.л;
  • оцет 9% - 1 ст.л;
  • масло рослинне - 1 ст.л.

Помідори і кабачки промити, нарізати кубиками. Болгарський перець очистити від насіння і також нарізати. Взяти каструлю, помістити в неї помідори, додати цукор, сіль і поставити на вогонь. Ні в якому разі не можна використовувати йодовану або екстра сіль - тільки столову.

Читайте такожЯк приготувати сливове варення: 3 неймовірних рецептаПеремішати, довести до кипіння, потім варити 10 хвилин. Додати кабачки і перець, влити рослинне масло, перемішати. Довести до кипіння, потім варити ще 15 хвилин. Додати подрібнений часник і варити ще 15 хвилин.

В кінці додати оцет, відразу накрити кришкою, довести до кипіння і зняти з вогню. Розкласти салат по стерилізованим банкам, потім їх перевернути на кришки, укутати тканиною і залишити до охолодження.

Салати на зиму - лечо з перцем чилі

  • огірки - 0,5 кг;
  • помідори - 0,5 кг;
  • перець болгарський - 150 гр;
  • білокачанна капуста - 150 гр;
  • морква - 100 гр;
  • цибуля ріпчаста - 150 гр;
  • перець чилі - 0,5 стручка;
  • цукор - 50 гр;
  • сіль - 1 ст.л;
  • масло рослинне - 75 мл;
  • оцет 9% - 40 мл;
  • петрушка свіжа - за смаком.

Огірки і помідори промити, нарізати півкільцями. Лук очистити, нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці, капусту нашаткувати. Болгарський перець нарізати смужками, чилі - кільцями, а петрушку подрібнити. З'єднати овочі в мисці, посипати цукром і сіллю, влити рослинне масло і оцет. Перемішати, залишити на 3 години.

Банки для консервації простерилізувати, заповнити салатом, закрити кришками, перевернути і залишити до повного охолодження.

Вас також може зацікавити: