
Аґрус - улюблена ягода тих, хто любить кислуватий присмак. Багато господинь роблять заготовки на зиму, щоб цілий рік отримувати вітаміни і насолоджуватися стиглою ягодою.
Перед тим, як починати робити варення, переберіть ягоди і видаліть плодоніжки. Промийте під проточною водою і висушіть аґрус. Готувати варення потрібно тільки в емальованому посуді, банки та кришки простерилізуйте.
Варення з аґрусу п'ятихвилинка

- аґрус - 1 кг;
- цукор - 800 гр;
- вода - 170 мл.
Беремо каструлю, кладемо в неї аґрус, засипаємо 400 гр цукру і залишаємо в холодильнику на 4-5 годин. Можна залишити на всю ніч.
Після закінчення цього часу заливаємо водою, ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо 400 грн цукру, перемішуємо, чекаємо, поки закипить, і варимо 5 хвилин. Не забуваємо прибирати пінку. Знімаємо з плити й охолоджуємо. Потім повертаємо каструлю на плиту, знову доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Охолоджуємо і повторюємо процедуру втретє.
Розливаємо варення по банках і закатуємо.
Рецепт варення з аґрусу з ківі та апельсином

- ківі - 3 шт;
- апельсин - 2-3 шт;
- аґрус - 1 кг;
- цукор - 2 кг.
Нарізаємо ківі та апельсин, пропускаємо через м'ясорубку разом із аґрусом. Засипаємо цукром і залишаємо на 4-5 годин (або на ніч). Після цього перемішуємо, розливаємо по банках і накриваємо кришками.
Консервувати такі ласощі не можна, тому найкраще зберігати їх у холодильнику.
Як зробити варення з аґрусу з полуницею

- полуниця - 400 гр;
- лимон - 2 шт;
- аґрус - 600 гр;
- цукрова пудра - 850 гр.
Читайте такожЩо приготувати з кропиви: 4 українські рецептимиємо, розрізаємо на четвертинки. З лимонів вичавлюємо сік, знімаємо цедру, подрібнюємо її. Беремо каструлю, змішуємо в ній полуницю, аґрус, сік і цедру. Засипаємо цукровою пудрою, перемішуємо і залишаємо на ніч у холодильнику.
Потім дістаємо, ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 20-30 хвилин, не забуваючи помішувати. Розливаємо по банках і закатуємо.
Варення з аґрусу - рецепт зі смородиною

- аґрус - 1 кг;
- чорна смородина - 500 гр;
- цукор - 700 гр.
Складаємо ягоди аґрусу в каструлю і розминаємо їх дерев'яним товкачем. Смородину протираємо через сито, змішуємо з цукром і доводимо до кипіння на повільному вогні. Додаємо аґрус і варимо 20 хвилин. Не забуваємо іноді помішувати і знімати пінку.
Розливаємо по банках і закатуємо.
До речі, про користь смородини ми розповідали в цій статті і навіть ділилися простим рецептом варення-п'ятихвилинки.
Аґрус із бананом, корицею та гвоздикою - варення для гурманів

- банан - 1 шт;
- аґрус - 500 гр;
- цукор - 500 гр;
- кориця - 1 паличка;
- гвоздика - 1 ст.л.
Аґрус пропускаємо через м'ясорубку або розминаємо товкачем. Додаємо банан, нарізаний шматочками, засипаємо цукром і залишаємо на 2-3 години в кімнаті.
Посипаємо корицею і гвоздикою, потім ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин, розливаємо по банках і закриваємо кришками.