Консервовані помідори - смачна і пікантна закуска, яку багато господинь заготовляють на зиму. Для того, щоб отримати апетитні ласощі, не обов'язково їх саме консервувати - можна зробити мариновані гострі помідори, як швидку закуску. УНІАН поділиться кількома кращими рецептами для вас і вашої родини.
Раніше ми говорили про те, як заготовити помідори черрі на зиму.
Гострі помідори по-корейськи з часником
- помідори - 2 кг
- болгарський перець - 2 шт
- гострий перець - 1 шт
- часник - 2 головки
- петрушка - 1 пучок
- винний оцет - 100 мл
- рослинна олія - 100 мл
- цукор - 80 г
- сіль - 2 ст. л.
Болгарський і гострий перець очистити від насіння і подрібнити, так само вчинити з часником. Дрібно наріжте петрушку, змішати її з сумішшю, а потім додати цукор, оцет, масло і сіль. Помідори розрізати на кілька частин і видалити плодоніжки. Викласти помідори на дно банки і полити частиною суміші. Так зробити кілька разів. В кінці, коли закінчаться інгредієнти, закрити банку, потрясти її кілька разів і залишити на 4-5 годин в холодильнику.
Гострі помідори - закуска з морквою
- болгарський перець - 2-3 шт
- часник - 5 зубчиків
- морква - 1 шт
- помідори - 1 кг
- паприка - 0.5 ч. л
- мелений чорний перець - за смаком
- цукор - 50 гр
- сіль - 1 ст. л
- оцет 9% - 1 ст. л
- рослинна олія - 2-3 ст. л
- приправа для корейської моркви - 0.5 ч. л
- кілька гілочок кропу
- кілька гілочок петрушки
- кілька гілочок кінзи
Болгарський перець очистити від насіння, разом з часником подрібнити його в блендері. Моркву натерти на тертці для варіанту по-корейськи. Помідори нарізати великими шматками, прибрати плодоніжки. Змішати їх з паприкою і чорним перцем. В окремій ємності з'єднати цукор, сіль, оцет, масло і приправу для моркви, додати подрібнену зелень.
Викласти в банку помідори, зверху покрити частиною подрібненого перцю, потім - морква і зелень, в кінці залити маринадом. Повторювати процедуру, поки не закінчаться інгредієнти, закрити банку, потрясти її і залишити в холодильнику на 6-8 годин.
Зелені мариновані гострі помідори
- морква - 1 шт
- сіль - 1 ст. л
- цукор - 2 ст. л
- зелені помідори - 1 кг
- гострий перець - 1 шт
- часник - 8 зубчиків
- ріпчаста цибуля - 1 шт
- мелений коріандр - 1 ч. л
- рослинна олія-100 мл
- насіння коріандру-1 ч. л
- оцет 9% - 2 ст. л
- петрушка - 0.5 пучка
Моркву натерти на тертці для варіанту по-корейськи, викласти в миску, додати половину солі і цукру, ретельно пом'яти руками. Помідори нарізати тонкими кружечками, перець позбавити від насіння і теж нарізати. Подрібнити часник і цибулю. Помідори змішати з морквою, всипати сіль і цукор, коріандр, часник і перемішати.
Розігріти на сковороді олію, ріпчасту цибулю обсмажити до золотистого відтінку. Додати перець, насіння коріандру і готувати ще 30 секунд. Викласти зажарку в миску з овочами, додати оцет і подрібнену петрушку, перемішати. Накрити кришкою або тарілкою, поставити щось важке, як вантаж, і прибрати в холодильник на добу.