Закуска з помідор і болгарського перцю - як приготувати / depositphotos.com

Консервовані помідори - смачна і пікантна закуска, яку багато господинь заготовляють на зиму. Для того, щоб отримати апетитні ласощі, не обов'язково їх саме консервувати - можна зробити мариновані гострі помідори, як швидку закуску. УНІАН поділиться кількома кращими рецептами для вас і вашої родини.

Раніше ми говорили про те, як заготовити помідори черрі на зиму.

Гострі помідори по-корейськи з часником

  • помідори - 2 кг
  • болгарський перець - 2 шт
  • гострий перець - 1 шт
  • часник - 2 головки
  • петрушка - 1 пучок
  • винний оцет - 100 мл 
  • рослинна олія - 100 мл 
  • цукор - 80 г
  • сіль - 2 ст. л.

Болгарський і гострий перець очистити від насіння і подрібнити, так само вчинити з часником. Дрібно наріжте петрушку, змішати її з сумішшю, а потім додати цукор, оцет, масло і сіль. Помідори розрізати на кілька частин і видалити плодоніжки. Викласти помідори на дно банки і полити частиною суміші. Так зробити кілька разів. В кінці, коли закінчаться інгредієнти, закрити банку, потрясти її кілька разів і залишити на 4-5 годин в холодильнику.

Відео дня

Гострі помідори - закуска з морквою

  • болгарський перець - 2-3 шт
  • часник - 5 зубчиків
  • морква - 1 шт
  • помідори - 1 кг
  • паприка - 0.5 ч. л
  • мелений чорний перець - за смаком
  • цукор - 50 гр
  • сіль - 1 ст. л
  • оцет 9% - 1 ст. л
  • рослинна олія - 2-3 ст. л
  • приправа для корейської моркви - 0.5 ч. л
  • кілька гілочок кропу
  • кілька гілочок петрушки
  • кілька гілочок кінзи

Болгарський перець очистити від насіння, разом з часником подрібнити його в блендері. Моркву натерти на тертці для варіанту по-корейськи. Помідори нарізати великими шматками, прибрати плодоніжки. Змішати їх з паприкою і чорним перцем. В окремій ємності з'єднати цукор, сіль, оцет, масло і приправу для моркви, додати подрібнену зелень.

Викласти в банку помідори, зверху покрити частиною подрібненого перцю, потім - морква і зелень, в кінці залити маринадом. Повторювати процедуру, поки не закінчаться інгредієнти, закрити банку, потрясти її і залишити в холодильнику на 6-8 годин.

Зелені мариновані гострі помідори

  • морква - 1 шт
  • сіль - 1 ст. л
  • цукор - 2 ст. л
  • зелені помідори - 1 кг
  • гострий перець - 1 шт
  • часник - 8 зубчиків
  • ріпчаста цибуля - 1 шт
  • мелений коріандр - 1 ч. л
  • рослинна олія-100 мл
  • насіння коріандру-1 ч. л
  • оцет 9% - 2 ст. л
  • петрушка - 0.5 пучка

Моркву натерти на тертці для варіанту по-корейськи, викласти в миску, додати половину солі і цукру, ретельно пом'яти руками. Помідори нарізати тонкими кружечками, перець позбавити від насіння і теж нарізати. Подрібнити часник і цибулю. Помідори змішати з морквою, всипати сіль і цукор, коріандр, часник і перемішати.

Розігріти на сковороді олію, ріпчасту цибулю обсмажити до золотистого відтінку. Додати перець, насіння коріандру і готувати ще 30 секунд. Викласти зажарку в миску з овочами, додати оцет і подрібнену петрушку, перемішати. Накрити кришкою або тарілкою, поставити щось важке, як вантаж, і прибрати в холодильник на добу.

Вас також можуть зацікавити новини: