Помідори черрі / фото ua.depositphotos.com

Томати черрі відрізняються від звичайних помідорів не тільки маленьким розміром, але і дуже ніжним, злегка солодкуватим смаком. У свіжому вигляді зберігаються ці овочі недовго. Пропонуємо вам закрити черрі помідори на зиму, щоб отримувати порцію насолоди весь рік.

Смачним рецептом томатів черрі на зиму у власному соку поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко.

Помідори черрі на зиму у власному соку від Євгена Клопотенко

  • Помідори черрі - 700 г.
  • Помідори великі - 700 г.
  • Цукор - 1,5 ч. л.
  • Запашний перець - 3 горошини.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Сіль - 1 ч. л.

Черрі ретельно вимийте і видаліть хвостики. Зверніть увагу, що всі помідори не повинні мати плям і пошкоджень. Викладіть черрі в банки і доверху залийте окропом. Залиште помідори в окропі на 20 хвилин, щоб вони пропарилися. 

Відео дня

З великих помідорів добудьте сік за допомогою блендера або соковижималки. М'якоть відокремте за допомогою сита. Сік вилийте в каструлю, додайте в нього сіль, цукор, запашний перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.

З банок з помідорами черрі злийте воду. Залийте помідори черрі гарячим томатним соком. Закрийте банки кришками, переверніть догори дном і накрийте теплою ковдрою. Консервовані помідори черрі готові, коли вони повністю охолонуть. Для цього рецепта необов'язково стерилізувати банки.

Вас також можуть зацікавити новини: