Тушонка з риби / фото ua.depositphotos.com

Любителі консервованої риби оцінять по достоїнству рецепт домашньої рибної тушонки. Ця смачна і ароматна заготовка відмінно підходить до м'яса або макаронів, її можна взяти в дорогу або заготовити на зиму. Тушонка готується практично без втручання кухаря, тому рецепт вважається простим. Спеції і соус для риби можна підбирати на свій смак.

Раніше УНІАН ділився ідеями про те, що приготувати з рибної консерви.

Тушонка з риби в духовці

  • Риба будь-яка - 1,5 кг.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Лавровий лист - 8 шт.
  • Перець чорний горошком - 15 шт.
  • Запашний перець горошком - 10 шт.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Гаряча вода - 300 мл.

Рибу очистити від луски, плавників і нутрощів. Нарізати м'ясо риби великими шматочками. Видалити великі і довгі кістки (дрібні пом'якшаться в процесі тушкування). Цибулю нарізати півкільцями. Банки промити в холодній воді і викласти на дно по 2 лаврових листки і по 5 горошин чорного перцю. 

Відео дня

Банки наполовину наповнити рибою, потім викласти трохи цибулі, і знову наповнити банки рибою доверху. Коли всі банки будуть заповнені рибою, викласти зверху запашний перець, а також залишки чорного і лаврових листів. Залити всі банки гарячою водою. Зверху прикрити фольгою.

Якщо хочете приготувати рибні консерви в томаті, то замість води залийте в банки томатний соус. Також в банки можна додати будь-які інші овочі, наприклад, солодкий перець і моркву.

Поставте банки в холодну духовку і розігрійте духовку до 200°. Залишити банки тушкуватися в духовці на 1 годину. Під час тушкування періодично дивіться, щоб в банках не википіла вода, і доливайте по необхідності.

Акуратно дістаньте з духовки банки з рибною тушонкою і відразу закрутіть ошпареними окропом кришками. Після цього домашні рибні консерви зберігають в темному прохолодному місці. Під час зберігання риба в банку може злегка зажелюватися.

Вас також можуть зацікавити новини: