Рибні консерви входять в стратегічний запас продуктів на воєнний час. Вони досить ситні і довго зберігаються. Багато людей їдять консервовану рибу в готовому вигляді з хлібом. Насправді з цієї консерви можна приготувати чимало ситних і смачних страв.
Закуска з консервованої риби з яйцями
- Рибні консерви в олії - 1 банка.
- Яйця варені - 4 шт.
- Твердий або плавлений сир - 100 г.
- Майонез - 100 г.
- Часник - 3 зубч.
- Щіпка солі.
Сир натерти на крупно тертці, а яйця на дрібній. Рибні консерви разом з олією розім'яти виделкою. З'єднати сир, яйця і рибу, додати майонез і роздавлений часник. Злегка посолити і добре перемішати закуску. Її можна намазати на хліб або батон.
Салат з консервованою рибою і солоними огірками
- Яйця - 3 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Консервована риба в маслі або соку - 1 банка.
- Морква - 1 шт.
- Солоні огірки - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Майонез за смаком.
Відварити до готовності яйця, картоплю і моркву. На крупній тертці натерти яєчні білки, варені овочі та огірки, на дрібній натерти жовтки. Цибулю дрібно нарізати. У салатник викласти картоплю, рибу з цибулею, огірки, білки, моркву. Кожен шар злегка змастити майонезом. Зверху посипати тертими жовтками.
Рибні котлети з консерви
- Рибні консерви - 250 г.
- Варений рис, білий хліб або манка - 80 г.
- Яйця - 1 шт.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Злити рідину з рибної консерви, вибрати великі кістки. Розім'яти рибу виделкою. У миску з рибою додати замочений у воді хліб, варений рис або манну крупу - дивлячись що є в наявності. Вбити яйце, посолити і поперчити.
Мокрими руками сформувати з фаршу котлети. Обваляти котлети в борошні. Смажити на розігрітій на сковороді олії по 3 хвилини з кожного боку.
Суп з консервованою рибою
- Рибні консерви - 500 г.
- Картопля - 500 г.
- Ріпчаста цибуля - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Крупа - 4 ст. л.
- Сіль, перець, лавровий лист за смаком.
Поставити на плиту каструлю з водою, покласти в воду лавровий лист. Картоплю почистити і нарізати кубиками. Крупу промити кілька разів і всипати в каструлю.
Варити крупу з картоплею 20 хвилин. Добре підійдуть пшоно, рис, булгур. Обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору і додати в суп. Консерви розім'яти виделкою і додати в суп. Дати настоятися 5 хвилин і вимкнути вогонь.