Що приготувати з консервованої риби / фото ua.depositphotos.com

Рибні консерви входять в стратегічний запас продуктів на воєнний час. Вони досить ситні і довго зберігаються. Багато людей їдять консервовану рибу в готовому вигляді з хлібом. Насправді з цієї консерви можна приготувати чимало ситних і смачних страв.

Закуска з консервованої риби з яйцями

  • Рибні консерви в олії - 1 банка.
  • Яйця варені - 4 шт.
  • Твердий або плавлений сир - 100 г.
  • Майонез - 100 г.
  • Часник - 3 зубч.
  • Щіпка солі.

Сир натерти на крупно тертці, а яйця на дрібній. Рибні консерви разом з олією розім'яти виделкою. З'єднати сир, яйця і рибу, додати майонез і роздавлений часник. Злегка посолити і добре перемішати закуску. Її можна намазати на хліб або батон.

Салат з консервованою рибою і солоними огірками

  • Яйця - 3 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Консервована риба в маслі або соку - 1 банка.
  • Морква - 1 шт.
  • Солоні огірки - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Майонез за смаком.

Відварити до готовності яйця, картоплю і моркву. На крупній тертці натерти яєчні білки, варені овочі та огірки, на дрібній натерти жовтки. Цибулю дрібно нарізати. У салатник викласти картоплю, рибу з цибулею, огірки, білки, моркву.  Кожен шар злегка змастити майонезом. Зверху посипати тертими жовтками.

Відео дня
Рибні котлети з консерви / depositphotos.com

Рибні котлети з консерви

  • Рибні консерви - 250 г.
  • Варений рис, білий хліб або манка - 80 г.
  • Яйця - 1 шт. 
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Злити рідину з рибної консерви, вибрати великі кістки. Розім'яти рибу виделкою. У миску з рибою додати замочений у воді хліб, варений рис або манну крупу - дивлячись що є в наявності. Вбити яйце, посолити і поперчити.

Мокрими руками сформувати з фаршу котлети. Обваляти котлети в борошні. Смажити на розігрітій на сковороді олії по 3 хвилини з кожного боку. 

Суп з консервованою рибою

  • Рибні консерви - 500 г.
  • Картопля - 500 г.
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Крупа - 4 ст. л.
  • Сіль, перець, лавровий лист за смаком.

Поставити на плиту каструлю з водою, покласти в воду лавровий лист. Картоплю почистити і нарізати кубиками. Крупу промити кілька разів і всипати в каструлю.

Варити крупу з картоплею 20 хвилин. Добре підійдуть пшоно, рис, булгур. Обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору і додати в суп. Консерви розім'яти виделкою і додати в суп. Дати настоятися 5 хвилин і вимкнути вогонь.

Вас також можуть зацікавити новини: