Фарширований перець на зиму - дуже смачний рецепт припасів на зиму.
Фарширований перець - дуже смачна і корисна заготовка на зиму, яка виручить вас в холодні зимові вечори. Зробіть таку заготовку зараз - і ви будете дуже вдячні собі в майбутньому. Фаршировані перці можна приготувати як напівфабрикати і заморозити, або закрити в банках мариновані фаршировані перці, які вже будуть готові до вживання.
Рис кілька разів промити і викласти в каструлю. Залити 300 мл води, посолити і відварити рис до готовності (приблизно 20 хвилин). Перці промити і акуратно очистити від насіння і плодоніжки, щоб самі перці залишилися цілими. Моркву почистити і натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати.
Змішати фарш з рисом, морквою і цибулею, посолити і поперчити. Наповнити фаршем перці і добре утрамбувати. Викласти перці на велику дошку так, щоб вони не стикалися. Поставити на годину в холодильник. Потім переставити перці на дошці на 4 години в морозилку. Після цього розфасувати перці по окремих пакетах і далі зберігати в морозильній камері.
Для перців:
Для маринаду:
Моркву натерти на крупній тертці, капусту дрібно нашаткувати. З'єднати овочі, посолити і пом'яти руками, щоб вони виділили сік. У болгарському перці вирізати хвостик і насіння. Начинити перці капустою з морквою і викласти в глибоку ємність.
Потім приготувати маринад. Для цього в каструлю з водою всипати сіль, цукор, перці і лавровий лист, влити олію і оцет. Довести до кипіння. Залити перці маринадом і поставити зверху гніт. Залишити на 2 години. Потім поставити ємність з гнітом в холодильник на 2 дні.
Розкласти перці в стерилізовані банки, а між перцями викласти помідори черрі. Залити маринадом. Банки поставити у великий таз з тканиною на дні. Залити в таз воду по плечики банок і кип'ятити 15 хвилин. Закатати банки стерилізованими кришками і поставити догори дном. Накрити пледом до повного охолодження банок.
З перців зрізати верхівки і вичистити насіння. Цибулю дрібно нарізати, моркву крупно натерти. У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати моркву і смажити до готовності (приблизно 5 хвилин). В кінці додати посічену зелень, посолити овочі і зняти з вогню.
Помідори помити, нарізати і подрібнити в блендері. Вилити томатне пюре в каструлю з товстим дном, посолити, додати цукор, чорний перець горошком і лавровий лист. Довести до кипіння на сильному вогні. Потім зменшити вогонь до слабкого і варити томатний соус 10 хвилин.
Очищені перці залити на кілька хвилин окропом, щоб вони стали м'якшими. Наповнити перці засмажкою і викласти в стерилізовані банки. Залити овочі гарячим томатним соусом і прикрити кришками. Поставити банки у велику каструлю з тканиною на дні. Залити теплою водою по плечики банок. Стерилізувати банки в каструлі 40 хвилин на невеликому вогні.
В кінці влити в банки по столовій ложці оцту. Закатати кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Після охолодження переставити банки в прохолодне місце.