Як закрити помідори на зиму в соку - рецепти / ua.depositphotos.com

Неймовірно смачні, соковиті і солодкі помідори у власному соку заготовляють найкращі господині. Вся справа в тому, що саме ці томати дарують присмак літа, а це дуже важливо, якщо за вікном сірість і сльота. УНІАН підкаже, як закрити помідори у власному соку на зиму швидко і легко.

Помідори у власному соку - рецепт на літрову банку

Інгредієнти:

  • два кілограми помідорів "сливка";
  • дві чайні ложки цукру;
  • одна столова ложка 9% оцту;
  • одна чайна ложка солі.

Помідори вимити, скласти у велику каструлю, обдати окропом і почекати 15 хвилин. Зняти шкірку і зрізати плодоніжки. Розкласти томати по банках, всипати сіль і цукор, накрити кришками. Поставити в каструлю, налити води по "плечики" банок, довести до кипіння. Стерилізувати 10-15 хвилин. В кінці влити оцет і закрити консервацію кришками. Прибрати томати у власному соку на зиму в тепле і темне місце.

Відео дня

Томати у власному соку - рецепт від бабусі

Інгредієнти:

  • 9-10 маленьких помідорів;
  • 7-10 великих помідорів;
  • коріандр;
  • гвоздика;
  • лавровий лист.

На 1 л соку:

  • 1 ст.л солі;
  • 1 ст.л цукру.

Маленькі помідори вимити, скласти в банку. Додати спеції, залити окропом, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин до повного охолодження. Великі томати вимити, розрізати на частини і пропустити через соковижималку. Отриману масу довести до кипіння, всипати сіль і цукор. Злити воду з банки, замість неї залити томатний сік. Закрити кришками і заховати помідори на зиму у власному соку в темне тепле місце.

Раніше ми ділилися найвдалішим рецептом лечо на зиму.

Вас також можуть зацікавити новини: