Лечо - популярний вид закуски, яка робиться з перцю з додаванням різних сезонних овочів. Кожна господиня готує її по-різному, але щоб не витратити час даремно, важливо знайти кращий рецепт. УНІАН розповість, як зробити лечо з перцю та інших інгредієнтів.
Рецепт лечо з солодким перцем
Інгредієнти:
- Перець солодкий - 2 кг
- Цибуля ріпчаста - 1 кг
- Помідори - 2 кг
- Рослинна олія - 150 г
- Сіль - 2 ч. л.
- Цукор - 4 ст. л.
- Перець чорний горошком - 1 ч. л.
- Перець духмяний горошком - 4 шт.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Оцет 9% - 3 ст. л.
Помідори вимити, пропустити через м'ясорубку або кухонний комбайн, кільцями нарізати цибулю, а солодкий перець - соломкою, викласти овочі в томатну масу. Лечо на зиму з перцем і помідорами посолити, всипати цукор, додати перці і лавровий лист. Тушкувати суміш 60 хвилин, потім влити оцет, перемішати, розлити лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Справжнє лечо - рецепт "по-домашньому"
Інгредієнти на 2 банки по 0,5 л:
- Перець солодкий - 0,5 кг
- Помідори - 0,5 кг
- Морква - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Перець чорний горошком - 3-5 шт.
- Лавровий лист - 1-2 шт.
- Масло вершкове - 3-4 ст. ложки
- Цукор - 2 ст. ложки
- Сіль - 1 ч. ложка
Перець вимити, прибрати насіння, дрібно нашаткувати. Так само вчинити з помідорами і морквою. Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Розігріти на сковороді вершкове масло, пасерувати моркву і цибулю 10 хвилин. До них викласти перець і помідори, готувати лечо з помідорів, перцю, моркви, цибулі 10 хвилин, потім посолити, поперчити, поцукрувати, додати лавровий лист і знову тушкувати 10 хвилин. Простерилізувати банки, перемістити в них лечо і закатати кришками.
Лечо з кабачків з перцем
Інгредієнти на 3 л готового продукту:
- Кабачки - 1,5 кг
- Перець солодкий - 6 шт.
- Цибуля ріпчаста - 6 шт.
- Помідори червоні - 1 кг
- Олія рослинна - 150 г
- Цукор - 130 г
- Сіль - 2 ст. ложки
- Оцет 9% - 0,5 склянки
Кабачки почистити від шкірки, нарізати соломкою. Перець вимити, прибрати насіння, нарізати овоч соломкою, а цибулю - півкільцями. Помідори пропустити через м'ясорубку, потім приготувати маринад. Змішати 2/3 склянки рослинної олії, 2/3 склянки цукру, 2 ст.ложки солі, 0,5 склянки 9 %-го оцту. Довести суміш до кипіння, а потім по черзі викладати інгредієнти. Спочатку кабачки (відварити 15 хвилин), потім цибулю (5 хвилин), перець (5 хвилин), помідори (5-10 хвилин). Банки простерилізувати, викласти в них лечо з кабачків на зиму, закрити кришками.