Як закрити лечо на зиму - рецепти / УНІАН

Лечо - популярний вид закуски, яка робиться з перцю з додаванням різних сезонних овочів. Кожна господиня готує її по-різному, але щоб не витратити час даремно, важливо знайти кращий рецепт. УНІАН розповість, як зробити лечо з перцю та інших інгредієнтів.

Рецепт лечо з солодким перцем

Інгредієнти:

  • Перець солодкий - 2 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 кг
  • Помідори - 2 кг
  • Рослинна олія - 150 г
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Перець чорний горошком - 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошком - 4 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Оцет 9% - 3 ст. л.

Помідори вимити, пропустити через м'ясорубку або кухонний комбайн, кільцями нарізати цибулю, а солодкий перець - соломкою, викласти овочі в томатну масу. Лечо на зиму з перцем і помідорами посолити, всипати цукор, додати перці і лавровий лист. Тушкувати суміш 60 хвилин, потім влити оцет, перемішати, розлити лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.

Відео дня

Справжнє лечо - рецепт "по-домашньому"

Інгредієнти на 2 банки по 0,5 л:

  • Перець солодкий - 0,5 кг
  • Помідори - 0,5 кг
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Перець чорний горошком - 3-5 шт.
  • Лавровий лист - 1-2 шт.
  • Масло вершкове - 3-4 ст. ложки
  • Цукор - 2 ст. ложки
  • Сіль - 1 ч. ложка

Перець вимити, прибрати насіння, дрібно нашаткувати. Так само вчинити з помідорами і морквою. Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Розігріти на сковороді вершкове масло, пасерувати моркву і цибулю 10 хвилин. До них викласти перець і помідори, готувати лечо з помідорів, перцю, моркви, цибулі 10 хвилин, потім посолити, поперчити, поцукрувати, додати лавровий лист і знову тушкувати 10 хвилин. Простерилізувати банки, перемістити в них лечо і закатати кришками.

Лечо з кабачків з перцем

Інгредієнти на 3 л готового продукту:

  • Кабачки - 1,5 кг
  • Перець солодкий - 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 6 шт.
  • Помідори червоні - 1 кг
  • Олія рослинна - 150 г
  • Цукор - 130 г
  • Сіль - 2 ст. ложки
  • Оцет 9% - 0,5 склянки

Кабачки почистити від шкірки, нарізати соломкою. Перець вимити, прибрати насіння, нарізати овоч соломкою, а цибулю - півкільцями. Помідори пропустити через м'ясорубку, потім приготувати маринад. Змішати 2/3 склянки рослинної олії, 2/3 склянки цукру, 2 ст.ложки солі, 0,5 склянки 9 %-го оцту. Довести суміш до кипіння, а потім по черзі викладати інгредієнти. Спочатку кабачки (відварити 15 хвилин), потім цибулю (5 хвилин), перець (5 хвилин), помідори (5-10 хвилин). Банки простерилізувати, викласти в них лечо з кабачків на зиму, закрити кришками.

Вас також можуть зацікавити новини: